Запрошення взяти участь у «Дні кар’єри ЄС 2019»

03.04.2019 | 07:27

Львівський національний  університет імені Івана Франка та Інформаційний центр ЄС запрошують взяти участь у «Дні кар’єри ЄС 2019», який відбуватиметься 10 квітня 2019 року у головному корпусі Львівського університету.

 

«День кар’єри ЄС» відбувається у Львівському університеті вже третій рік поспіль і збирає  сотні зацікавлених людей навколо ідеї розвитку міжнародного співробітництва та кар’єри. Цей  захід має на меті ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді у європейському вимірі.

Розпочнеться «День кар’єри ЄС» 10 квітня о 10.30 в Дзеркальній залі Університету панельною дискусією «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз?».  Дискутантами виступлять  ректор Львівського університету Володимир Мельник, , член Ради директорів корпорації SoftServe Тарас Кицмей, керівник західноукраїнського офісу Європейської бізнес-асоціації Мар’яна Луцишин та віце-президент Молодіжного Європарламенту Христина Мигасюк.

У холі  Університету з 12.00 до 16.00 міжнародні компанії, молодіжні громадські організації й проекти,  кадрові й освітні платформи презентуватимуть свої пропозиції та можливості для молоді у форматі Ярмарку кар’єри ЄС.  Молоді люди зможуть поспілкуватися із представниками компаній і дізнатися про програми стажувань та практики, ознайомитися із вакансіями для студентів і випускників. На Ярмарок вже зголосилися понад 30 учасників, зокрема корпорації SoftServe, EPAM, Nestle BS Lviv, PwC, KPMG, ZONE 3000, Кредобанк, Укрсоцбанк, !FEST, Ukeess, Ензим та ін., міжнародні студентські організації AISEC, AEGEE, ENACTUS, «Молода дипломатія», проекти STUDLAVA, «Навчай для України», «Перший кар’єрний крок» тощо.

Також відвідувачі Дня кар’єри ЄС матимуть нагоду безкоштовно відвідати актуальні тематичні тренінги для покращення своїх навиків складання резюме, самопрезентації та комунікації при  поданні заявок на грантові програми навчання і стажування в ЄС, програми практики у міжнародних компаніях.

Так,  о 12.30 -13.30 у актовій залі Андрій Гончарук, координатор стипендіальної програми німецької економіки для України GIZ проведе тренінг на тему «Стажування та практика в Німеччині: від заявки до стипендії».

З 13.30 до 15.00 у ауд. 2016 будемо говорити  в деталях про кар’єрні можливості і програми стажувань для молоді партнерів заходу – міжнародних компаній JTI Україна, Tickets.UA, DMP Group, Fillipp Morris Україна, Leobit.

Вже традиційний і улюблений тренінг-презентація Оксани Краєвської «Еразмус+ для студентів: історії успіху та лайфхаки» відбудеться о 15.00 -16.00 актовій залі. Ділитимуться досвідом також студенти, які отримали європейський грант та навчалися один семестр за кордоном за програмою Еразмус+ .

І на завершення Дня кар’єри ЄС о 16.00 у холі волонтери заходу проведуть Євровікторину  та розіграш подарунків від компаній-роботодавців, представництва ЄС в Україні.

Насичена програма, провідні компанії, місцеві та іноземні експерти, волонтерство і неформальне спілкування – впевнені, кожен зможе знайти корисну інформацію та активності для себе.

Захід відбувається за підтримки Львівської міської ради, Львівської ОДА та Торгово-промислової палати, Львівського обласного центру зайнятості. Співорганізаторами «Дня кар’єри ЄС» у Львові є відділ сприяння працевлаштуванню студентів та випускників ЛНУ ім. І. Франка та ГО «Студія Європейського Менеджменту».

Актуальна інформація, програма та реєстрація на сайті події https://eucareerday2019.bitrix24.site/
Стежте за нами також у соціальній мережі Фейсбук – https://goo.gl/WBRbpN

 

Довідково

Цільовою аудиторією «Дня кар’єри ЄС 2019» у Львівському університеті є
● студентська молодь міста;
● підлітки, учні старших класів, особливо з Євроклубів;
● представники громадських організацій;
● викладачі ЗВО
● молоді люди, що не є студентами, але шукають роботу.

“Дні кар’єри ЄС” є складовою великого проекту «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні», що є ініціативою та співфінансується Представництвом ЄС в Україні.
Дні кар’єри ЄС проводилися у 2017 та 2018 роках. Щорічно захід відвідує понад 2000 учасників.
Більш ніж 70 компаній-працедавців, ГО, молодіжних проектів та об’єднань долучалися до заходу. Нам допомагають близько 40 студентів-волонтерів щорічно.

Відео про захід https://www.youtube.com/watch?v=bJLTwB6wvuw

За підсумками STUDLAVA – щорічного інформаційного партнера та успішної платформи комунікації для молоді та працедавців, у 2018 році до участі у Дні кар’єри ЄС зголосилося 30 нових компаній. Опубліковано 158 нових вакансій, відправлено майже 1000 заявок студентів на оголошені вакансії.