Запрошення на міжнародний семінар «Бібліотека: нові концепції та сервіси»

07.10.2019 | 09:28

Шановні колеги!

Українська бібліотечна асоціація та Данський культурний інститут запрошують на міжнародний семінар «Бібліотека: нові концепції та сервіси», що відбудеться 24-25 жовтня 2019 р. у м. Київ.

Місце проведення: Центральна бібліотека Централізованої бібліотечної системи Деснянського району м. Києва (вул. Драйзера, 6).

Бібліотека  нові концепції та сервіси

Доповідачі: представники бібліотек та бібліотечних асоціацій Данії, Польщі, України, експерти з питань стратегічного розвитку та нових концептів бібліотек, новацій у бібліотечних приміщеннях та актуальних бібліотечних сервісів.

  • Jens Thorhauge, керівник консалтингової компанії Thorhauge Consulting. 15 років (до 2012 року) займав посаду генерального директора Данського агентства з бібліотек та медіа. Займався розробкою концепцій просторів для нової бібліотеки в Ліллестремі в Норвегії; Будинку культури в Рандерсі, Данія; трьох сценаріїв розвитку для бібліотек Копенгагена, Данія, здійснив бізнес-аналіз бібліотек Копенгагена. Є членом Правління Шведської бібліотечної асоціації.
  • Kirsten Boelt, директорка Бібліотечної системи м. Ольборг, Данія. З 2015 по 2017 рр. була членом Правління IFLA та входила до Секції бібліотек для дітей та підлітків IFLA. З 2009 по 2018 рік була другим віце-президентом Данської бібліотечної асоціації. З 2009 року входить до Ради Данського агентства з питань культури.
  • Jacob Guillois Lærkes, директор бібліотечної системи м. Гладсакс, Данія. Спеціалізується на питаннях дизайну бібліотечних приміщень та сервісів, управління змінами в бібліотеках. Є віце-президентом Данської бібліотечної асоціації та постійним доповідачем на міжнародних конференціях, в т. ч. на IFLA WLIC. З 2011 року входить до міжнародної мережі нових бібліотечних новаторів (INELI), яка була заснована Фондом Білла та Мелінди Гейтс й фокусується на роботі публічних бібліотек 21 століття.
  • Доповідач з Польщі (уточнюється).

Основні питання семінару:

  1. Як і чому бібліотеки змінюються: глобалізація, цифровізація, нові концепти та послуги.
  2. Данська модель «чотирьох просторів» бібліотеки як інструмент змін.
  3. Роль центральних бібліотек у трансформаційних процесах.
  4. Нові концепції у архітектурі та дизайні бібліотек.
  5. Потреби громади: дизайн бібліотечних послуг та маркетингу.
  6. Ідеї для нових бібліотечних послуг.

Цільова аудиторія семінару: працівники публічних та шкільних бібліотек.

Деталі про участь у міжнародному семінарі читайте тут.

Українська бібліотечна асоціація
Адміністративна координаторка виконавчого офісу
Вікторія Польова
тел.: (044) 383-14-32
e-mail: info@ula.org.ua
http://www.ula.org.ua