Вийшла друком монографія “Українське хореографічне мистецтво в контексті світової художньої культури (сучасний поліжанровий дискурс)”

04.06.2020 | 16:51
Приємна новина для всього колективу авторів кафедри режисури та хореографії ЛНУ ім. Івана Франка – вийшла друком монографія “Українське хореографічне мистецтво в контексті світової художньої культури (сучасний поліжанровий дискурс)” – Колективна монографія
Автори: О. А. Плахотнюк, А. Л. Дем’янчук, О. Є. Кузик, Р. Ю. Кундис, П. Є. Луньо, О. Б. Лань, Т. Р. Шіт, Ю. В. Безпаленко, О. І. Настюк, Н. В. Кіптілова, О. В. Замлинний, А. О. Байдіна, С. О. Домазар, Т. Р. Холов.
У колективній монографії розглянуто питання: формування напрямів, шкіл, та осередків хореографічного мистецтва, що розкривають проблематику генезису хореографічного мистецтва в контексті суспільно-політичних та мистецьких тенденцій ХХІ століття. Розвиток педагогічної думки в контексті хореографії й опрацювання різноманітних педагогічно-психологічні методик з її вивчення. Звернуто увагу на важливість підготовки фахівців у курсі «Мистецтво балетмейстера», що супроводжуються новітніми тенденціями образостворення, виконання та сприйняття танцювальних творів. Звернуто увагу на важливість розуміння музичної складової хореографічного мистецтва, а також значення постаті в контексті розвитку хореографічного мистецтва, утвердження процесів становлення українських педагогічних мистецьких новаторських пошуків особистостей провідних митців України в тому числі Галичини, що підносять значущість їхніх напрацювань у процесі становлення хореографічного мистецтва України.
Для науковців у галузі хореографічного мистецтва, педагогіки, викладачів і студентів закладів вищої освіти, тренерів, артистів, хореографів та всіх зацікавлених осіб.
Вітаємо колег!