Відбулося засідання секції факультету культури і мистецтв у рамках звітної наукової конференції за 2017 рік

09.02.2018 | 14:23

8 лютого 2018 року у Дзеркальній залі Університету відбулося пленарне засідання засідання секції факультету культури і мистецтв у рамках звітної наукової конференції Львівського національного університету імені Івана Франка за 2017 рік.

Програма. Конференція продовжила свою роботу у підсекціях. Пропонуємо до Вашої уваги світлини з місця події:

8 лютого 2017 року   було проведено засідання підсекції бібліотекознавства і бібліографії у рамках проведення Звітної наукової конференції Львівського національного університету імені Івана Франка. На підсекції  бібліотечної та інформаційної справи було розглянуто такі теоретичні та практичні питання:  естетичні виміри інформаційних технологій (доц. Крохмальний Р. О.), комунікативно-теоретична проблема феномену читання у системі українського книгознавства першої половини XX ст. (доц. Демчук Н. Р.), культурно-освітні пріоритети діяльності західноукраїнських персоналій: біобібліографічний ракурс (за публікаціями газети “Наші дні” (1941-1944) (доц. Біловус Г. Г.), видавничо-книготорговельні каталоги книгарні Наукового товариства імені Шевченка 20- 30-х років ХХ ст. як бібліографічне джерело (ст. викл. Рибчинська Н. А.), оформлення бібліографічних списків друкованих видань у Галичині в міжвоєнний період (на прикладі матеріалів газети “Діло”) (асист. Сирота Л. Б.), організація та діяльність Товариства імені Михайла Качковського у другій половині ХІХ ст. – на початку ХХ ст. (асист. Седляр О. В., ст. викл. Пугач Л. Ю.), діяльність Михайла Павлика до 1897 р., пов’язана з упорядкуванням приватних бібліотек і їх каталогів (асист. Чирук Є. Г.), роль дитячих бібліотек у піднесенні культурно-освітнього рівня читачів (за матеріалами періодичної преси Галичини першої половини ХХ ст.) (асист. Білоусова Р.З.), партнерство як надійний шлях розвитку бібліотек (ст. викл. Цвіркун І.О.). Керівник підсекції – доц. Демчук Н. Р.

Підсумовуючи роботу підсекції бібліотечної та інформаційної справи, декан факультету культури і мистецтв доц. Крохмальний Р. О. побажав викладачам розширювати коло наукових пошуків, активніше брати участь у наукових заходах.

На засіданні підсекції театрознавства було розглянуто такі питання: вистава “Камінний хрест” за новелами Василя Стефаника на сцені Коломийського драматичного театру (1990) (проф. Козак Б.М.); “Карпатські верховинці” Юзефа Коженьовського: прапрем’єра на польській сцені у Львові (1844) в оцінках сучасників (доц. Гарбузюк М.В.); формування театрально-критичного дискурсу у Львівській пресі (1941-1944) (доц. Максименко С. М.); культурне життя семінаристів Львівської духовної семінарії 1830-1850 років (доц. Циганик М. І.); жіночий голос Софії Карафи Корбут (доц. Когут Г.В.); постановка п’єси “Учитель” Івана Франка на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва (доц. Баша О.П.); український театр у Східній Галичині 1918-1939 років (до питання періодизації та типологізації) (ст. викл. Лаврентій Р.Я.); традиційні та модерні мотиви на сцені театру товариства “Руська бесіда” у драматургії Івана Франка (1893-1895) (ст. викл. Рой У.В.); Юліан Дорош – зачинатель українського кіномистецтва в Галичині: архівні пошуки (асист. Патрон І.В.); балет “Лускунчик” Петра Чайковського у сценографії Євгена Лисика (Львівський академічний театр опери та балету, 1986 р.); (асист. Романюк М.В.); особистість актора у театрально-критичному дискурсі української преси Галичини 20-30 років ХХ ст. (асист. Роса-Лаврентій С.І.); сучасний критичний театр в Україні: проекти, вистави та постаті (асист. Ільницька Л.М.).

Керівник підсекції – проф. Козак Б.М.

Підсумовуючи роботу підсекції театрознавства, завідувач кафедри, професор Козак Б.М. подякував колегам за виголошені доповіді та побажав подальших творчих звершень.

.