Відбулася VIII Всеукраїнська (за міжнародною участю) наукова студентська інтернет-конференція «Інформація. Наука. Бібліотека. Весна.»

30.05.2023 | 11:47

У четвер, 25 травня 2023 року, відбулася VIIIВсеукраїнська (за міжнародною участю) наукова студентська інтернет-конференція «Інформація. Наука. Бібліотека. Весна.». У її роботі традиційно взяли участь студенти українських зво, які навчаються за спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», та європейських університетів:  факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, факультету соціальних комунікацій і музейно-туристичної діяльності Харківської державної академії культури, Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, Інституту наук про інформацію і медіа Вроцлавського університету.

Наукова комунікація була представлена доповідями з актуальних питань галузі, які доповнював оригінальний візуальний ряд – презентації та інфографіка. Зокрема, окреслено соціокомунікативну стратегію бібліотек Львова як мультисервісних інформаційних центрів у медіасередовищі, пріоритети, стандарти, новації підготовки фахівців із архівної та інформаційно-бібліотечної справи у Німеччині на початку XXI століття, рекламні війни у соціальних мережах в контексті інформаційного впливу, репрезентацію діяльності бібліотек у цифровому медіапросторі, бібліотеки як центри допомоги ВПО, соціокультурні трансформації та нові сервіси публічних бібліотек Австралії й інші.