УБА запрошує взяти участь у Cвітовому кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до України»

02.12.2020 | 10:15

Шановні колеги!

ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує взяти участь Cвітовому кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до України», що відбудеться 08 грудня 2020 р. о 10.30 в онлайновому режимі.

Welcome-to-Ukraine-Sharing-Café-hosted-by-Yaroslava-Soshynska-Executive-Director-of-Ukrainian-Library-Association

Бібліотеки та організації громадянського суспільства надають підтримку громадам у їхньому прагненні зростати та розвиватися. Таке партнерство має вирішальне значення, коли ми стикаємося з різними викликами: соціальна та економічна криза, пандемія, військові дії тощо. Обмін досвідом та підходами допомагає нам отримати нові знання, інноваційні ідеї, корисні інструменти та з’ясувати, як зробити своє життя кращим.

Світове кафе організовується Progress Foundation (Румунія) та ВГО Українська бібліотечна асоціація. Ви дізнаєтесь про український контекст і досвід, отримаєте інформацію про ініціативи та партнерство між бібліотеками, громадськими та неурядовими організаціями, обговорите як бібліотеки та громадські організації привносять зміни та інновації у свої громади, роблячи їх більш стійкими та відповідаючи на потреби мешканців.

Спікерами Світового кафе будуть:

Ярослава Сошинська, канд. іст. наук, доцент, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація

Олександр Козирев, бібліотекар Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки (GoodLibrary), переможець І етапу Всеукраїнського конкурсу «Творчий злет: молодий бібліотекар року 2020»

Катерина Алєксєєнко, заступник директора ЦБС для дорослих м. Львова – переможця Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року 2020» у номінації «Середні бібліотеки»

Тетяна Микитюк, завідувач відділу документів іноземними мовами Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка

Отже, випийте кави, поспілкуйтеся з іншими учасниками з Центральної та Східної Європи, Чорноморського, Кавказького та Каспійського регіонів, дізнайтеся про їхній досвід та поділіться своїми відгуками.

Світове кафе проходитиме англійською мовою. Запрошуються бібліотекарі та представники громадських і неурядових організацій.

Участь у події безоплатна за умови реєстрації тут.

Ця подія є частиною проєкту Occupy Library Innovators Hub, що впроваджується Progress Foundation (Romania), у партнерстві з Центром культурного менеджменту (Україна), ВГО Українська бібліотечна асоціація (Україна), EduAct (Greece), Library Association of Moldova (Moldova), National Library of Moldova (Moldova), Ashoka România (Romania) and National Library of Romania (Romania) в межах «Black Sea NGO Forum Sub-granting Scheme For Activities That Support The Development Of CSO Regional Networks», проєкту «Building CSO Capacity for Regional Cooperation within the Black Sea Region» від Romanian NGDO Platform – FOND за фінансової підтримки Європейського Союзу.