У п’ятницю 26 травня, 2023 року відбулася відкрита лекція на вчене звання доцента кафедри PhD, доц. Король Оксани Миколаївни дисципліна “Сольфеджіо”.

26.05.2023 | 17:25

Протокол проведення відкритої лекції на вчене звання доцента з дисципліни “сольфеджіо” на тему “Мелодійні грані сольфеджіо”, що відбулася 26.05.2023 року.

Лекція була продуманою, структурованою добре організованою та мала насичений зміст. Доцент кафедри музичного мистецтва, PhD., Оксана Миколаївна Король, продемонструвала високий рівень професійної підготовки та майстерності у цій галузі.
Лекція пройшла у форматі онлайн для студентів першого курсу денної форми навчання  групи КМО-11 і була відвідана численною аудиторією, включаючи викладачів кафедри музичного мистецтва та членів Вченої Ради Факультету. Участь у заході взяли також професор Тайнель Е.З., доценти Величко О.Б., Маковецька І.Г., Жигаль З.М., Камінська М.М., асистенти Хохлогорська М.Б, Штурмак І. В., старший викладач Білоус О.І. та інші представники музичної спільноти.

План лекції “Мелодійні грані сольфеджіо: Останні ноти перед заліком” був чітко структурований та допоміг студентам охопити широкий спектр тематики, пов’язаної з сольфеджіо. Він поєднував практичні вправи з теоретичними поясненнями, створюючи цілісну освітню програму.

Презентація дала студентам чітке розуміння ходу занять та його плану.
Написання 3-голосного диктанту та спів по нотах з аналізом на лекції під керівництвом доцента Король О.М. дозволили студентам продемонструвати свої навички у виконанні мелодійних фрагментів та розумінні гармонічних зв’язків.

Доцент Король О.М. вміло виправляла помилки та сприяла глибшому розумінню музичних ідей, що допомогло підвищенню рівня майстерності студентів.

 

Не менш важливим був і теоретичний блок лекції, де було переглянуто основні поняття та правила сольфеджіо, наведена історична довідка.
Підсумкова частина лекції  дозволила студентам підбити підсумки та зробити остаточні висновки.

На засіданні обговорення викладачі факультету висловили свою високу оцінку доценту Король О.М. за якісну та професійну підготовку та проведення лекції, її вміння передати теоретичні та практичні знання, провести музичні вправи та стимулювати активність студентів, таким чином дбаючи про політику університету щодо студентоцентризму.