Студенти, випускники кафедри режисури та хореографії ЛНУ імені Івана Франка та першокурсники Marymount Manhattan College (USA) – міжкультурний діалог відбувся!

13.03.2018 | 20:20

Студенти, випускники кафедри режисури та хореографії ЛНУ ім. Івана Франка (Україна) та першокурсники Marymount Manhattan College (USA) – міжкультурний діалог відбувся, незважаючи на відстань у просторі й часі!

Це перша відеоконференція між студентами департаменту танцю і театру Marymount Manhattan College (США) і студентами кафедри режисури і хореографії факультету  культури і мистецтв Львівського університету. З боку американських студентів її буде вести мій колега Peter Kyle, а з українського боку Антон Овчінніков та Марія Бакало.

Як зазначив Антон Овчінніков «Ця відеоконференція – перша в ряду з трьох подібних, які відбудуться в Харкові з куратором Юлія Даниленко та в Херсоні з куратором Irina Mihalchuk. Можливо ви не повірите, але мені не вдалося в Києві знайти Університет, який би захотів взяти участь в проекті. Назва проекту Dancing Through Translation і, якщо коротко викласти його зміст, то він про складнощі перекладу і про культурні особливості, які закарбувала в наше тіло і наша мова. А практично, про те, як зафіксувати простий побутовий рух випадково побаченої людини, описати його на своїй рідній мові (перевести в текст) і потім перевести його на іншу мову. Потім студенти США і України обмінялися цими текстами і перевели їх знову в рух: їм було запропоновано створити прості танцювальні етюди з цих транскрипцій.»

Цей проект розпочато ще у вересні 2017 р. На завершення планують  – створення вистави і мінітур містами України у серпні 2018 р. Проект здійснюється за підтримки програми публічних грантів Посольства США в Україні.

Велика вдячність організаторам і ініціатором міжнародного проекту США – Україна  Антону Овчіннікову (м. Київ) і львівській учасниці проекту, танцівниці Марії Бакало.

Невеличка ілюстрація разючих відмінностей культур у доволі простих завданнях і результатах їх виконання, дозволяють мені знову і знову переконуватись: лише спостерігаючи інших, маєш змогу розширитись і побачити цінне в собі.

За фотосупровід дякуємо Oksana Shpakovych !

Олександр Плахотнюк