Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку

15.07.2020 | 18:00

За повідомленням МОН України –

В умовах карантину спеціалізовані вчені ради зможуть проводити засідання з використанням засобів відеозв’язку в режимі реального часу. За внесення відповідних змін до Порядку присудження наукових ступенів проголосував Уряд сьогодні, 15 липня 2020 року.

“Внаслідок вимушеного запровадження заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 проведення засідань вчених спецрад у закладах вищої освіти було тимчасово призупинено. Але ми маємо забезпечити права вчених на присудження їм наукових ступенів і зробити це у строки, встановлені законодавством. Найбільш оптимальне рішення у такій ситуації – проводити засідання в дистанційному режимі сучасними засобами відеозв’язку. Голосування залишається таємним, але відбуватиметься з використанням програмного забезпечення, яке обирає сама рада”, – пояснив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Програмне забезпечення для таємного голосування має бути автономним та забезпечувати верифікацію голосів. Протокол лічильної комісії затверджується відкритим голосуванням простою більшістю голосів членів ради, які брали участь у засіданні.