Проект Молодіжної секції УБА «Приходь та пиши!»

01.11.2017 | 20:44

Шановні колеги!

 

Запрошуємо членів Української бібліотечної асоціації приєднатися до проекту «Приходь та пиши!» і міжнародної бібліотечної програми Come Write In!

 

Проект Молодіжної секції УБА «Приходь та пиши!» перебачає участь вашої бібліотеки в міжнародній бібліотечній письменницькій програмі Сome Write In! та отримання україномовної методичної підтримки під час впровадження проекту.

Детальніше про проект «Приходь та пиши!».

NaNo-2017-Participant-Facebook-Cover
Бібліотеки, що долучаються до програми, отримують:

  • методичну підтримку та консультації з питань впровадження програми з боку керівника проекту;
  • методичний посібник, що розповідає про досвід реалізації бібліотечної письменницької програмиCome Write In! та пропонує схеми участі для українських бібліотек з різними можливостями та потребами;
  • макети тематичних афіш та листівок, які можна адаптувати відповідно до потреб кожної бібліотеки;
  • підтримку міжнародного координатора програми Come Write In!;
  • інформування української та світової спільноти щодо заходів програми Come Write In! та письменницького марафону NaNoWriMo, які відбуваються у вашій бібліотеці.

 

Щоб долучитися до проекту:

1.     Заповніть форму проекту «Приходь та пиши!». Ваша бібліотека потрапить до української бази проекту, надалі Ви отримуватимете всі методичні матеріали та новини щодо ходу проекту.

2.     Далі слід заповнити міжнародну форму участі у програмі. Після її заповнення Ви потрапите у міжнародний список учасників проекту, розміщений на сайті організаторів, і будете отримувати від них організаційні листи. Форма є англомовною. Якщо ви потребуєте допомоги з її заповненням – звертайтеся на адресу cwi@4uth.gov.ua або зробіть позначку у відповідному запитанні в попередній формі. Зареєструватися для участі у проекті в 2017 році можна до 6 листопада 2017. Листопадовий письменницький марафон NaNoWriMo триває з 1 по 30 листопада.

Контакти координатора проекту:
Світлана Семенова (Державна бібліотека України для юнацтва),
cwi@4uth.gov.ua, тел. +38 (093) 762-763-2,
FB: Lana Semenova

 

Довідка

National Novel Writing Month (NaNoWriMo, Національний місячник написання роману) — міжнародний листопадовий письменницький марафон, ініціатива з популяризації літературної творчості та сприяння письменницькій майстерності, започаткована в 1999 році у США. Наразі це міжнародний рух, який щороку єднає понад 400 000 учасників з 6 континентів, в тому числі більш ніж 150 учасників на теренах України. Учасники письменницького марафону кидають собі неабиякий виклик — за 30 днів листопада створити чернетку роману на 50 000 слів. Сайт проекту: http://nanowrimo.org/ (англійською).

Програма Come Write In! допомагає зміцнити імідж бібліотеки як креативного простору, сповненого любові до літератури, відкритого для громади й творчих особистостей. Кожна бібліотека самостійно визначає рівень власної участі у програмі: вона може запропонувати дружній простір для зустрічей місцевих учасників письменницького марафону NaNoWriMo — або разом із регіональним представником NaNoWriMo спланувати програму заходів під час листопадового марафону, розповсюдити листівки із закликом щодо участі у місячнику написання роману, поширити інформацію про марафон у соціальних мережах. Програма Come Write In! пропонує бібліотекам, книжковим магазинам та культурним центрам стати рушіями творчих літературних процесів. На сьогодні 1012 інституцій з усього світу, від Ісландії до Нової Зеландії, долучилися до цієї ініціативи. Серед них у 2015-2016 роках в програмі взяли участь майже два десятки бібліотек з України.

Сайт програми: http://nanowrimo.org/come-write-in (англійською).

Українська бібліотечна асоціація
Адміністративний координатор виконавчого офісу
Вікторія Польова
тел.: (044) 383-14-32
e-mail: info@ula.org.ua
http://www.ula.org.ua