Міжнародна наукова конференція Україна-Польща: пограниччя театральних культур

11.12.2020 | 10:35

11.12.2020 розпочала свою роботу Міжнародна наукова конференція Україна-Польща: пограниччя театральних культур. Цей онлайн-захід – у рамках Проєкту “Театр CHOREA у діалозі з Україною”, який має на меті розширення та розбудову польсько-українських стосунків у галузі театру й театрознавства, розвиток співпраці між Театром «ХОРЕЯ» (м. Лодзь) та українськими театрами, університетами і театральними школами.

Наукова конференція ініційована та організована кафедрою театрознавства та акторської майстерності ЛНУ імені Івана Франка та організаційно й фінансово підтримана в рамках проєкту театром CHOREA ( переклади тез доповідей: http://pohranychchyateatru.com/).

У конференції беруть участь провідні театрознавці України та Польщі (13 доповідей), які представляють ключові театрознавчі школи своїх країн: Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Харківський національний університет мистецтв ім. І. Котляревського,  Львівський національний університет ім. Івана Франка, Ягеллонський університет, Лодзький університет, Варшавський університет.

Фокус доповідей дослідників театру — польсько-українські театральні стосунки XVI-XXI століть, постаті діячів сцени, що працювали на польській та українській сцені, українська тематика у польській драматургії та ін.

Програма