Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» здобув Гран-прі Міжнародного фестивалю

16.01.2018 | 17:48

Вітаємо!!!

V Міжнародний Різдвяний фестиваль батлейкових та лялькових театрів «Нябёса» відбувся у Мінську з благословення Екзарха всієї Білорусі Павла і за підтримки Міністерства культури Білорусі. У форумі взяли участь 18 колективів із семи країн — Великобританії, Литви, Німеччини, України, Естонії, Росії та Білорусі. Україну представляли київський театр ляльок «ПараШут», Закарпатський обласний театр ляльок та Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки».

Програма складалася з 19 вистав, які оцінювало професійне журі. Переможців визначали за номінаціями: «За найкращу виставу» (Гран-прі), «За найкращий дебют», «За найкраще розкриття духовно-морального змісту вистави» і «За найкраще акторське виконання».

Гран-прі фесту журі присудило львів’янам — за виставу для дітей і дорослих «Скинія златая». Автор ідеї та художник — Ельвіра Босович, режисер — Роман Козак. Чудове музичне оформлення для цього вертепного дійства створила Людмила Зборовська, яка впродовж багатьох років є учасником фольклорних експедицій. Про це розповів директор Львівського театру «І люди, і ляльки», доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв Олексій Кравчук й особливо наголосив на благодійній місії фестивалю, в межах якого відбулася акція «Світло душі — доброчесність», під час якої лялькарі відвідали з виставами недужих у лікарнях, а також вихованців інтернатів і дитячих будинків та літніх людей, котрі перебувають у геріатричних центрах.

За матеріалом Т.Козирєвої  day.kyiv.ua