Концерт Олександра Козаренка та Лідії Шутко в Будапешті

30.03.2019 | 10:39

У Будапешті пройшов спільний українсько-фінський концерт класичної музики та фотовиставка архівних матеріалів з нагоди 100-річчя відкриття Надзвичайної Дипломатичної Місії УНР в Угорщині.

25 березня 2019 року в рамках заходів з відзначення 100-річчя відкриття Надзвичайної Дипломатичної Місії УНР в Угорщині пройшов концерт класичної музики, спільно організований Посольствами України та Фінляндії в Угорщині, а також було продемонстровано фотовиставку архівних матеріалів про діяльність НДМ УНР в Будапешті.

На початку заходу до присутніх з вітальними словами звернулися Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп та Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Угорщині Маркку Віррі.

Під час концерту народна артистка України Лідія Шутко (скрипка) та заслужений діяч мистецтв України Олександр Козаренко (фортепіано) виконали твори українських композиторів для скрипки та фортепіано Миколи Колесси «Три коломийки» і Мирослава Скорика «Мелодія», твір фінського композитора Яна Сібеліуса «Ноктюрн», а також ” Мелодію” Бориса Лятошинського.

ДЖЕРЕЛО:

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine to Hungary