Зустріч з випускниками 28 березня 2015 року

06.04.2015 | 17:41

Зустріч з випускниками
28 березня 2015 року

Щороку, в останню суботу березня, риплять важезні вхідні двері до факультету культури і мистецтв, що на Валовій 18, Львівського національного університету імені Івана Франка, ніби скликаючи у своє лоно вчорашніх вихованців – вихованців своїх і вихованців колишнього Львівського музично-педагогічного училища імені Філарета Колесси, Хто ви? Які ваші здобутки? Як вам живеться? Якими стежками розбрелися ваші професійні долі по широкому світу? Щира розповідь випускників про сьогодення, ностальгія в очах за минулим, захоплені погляди студентів-першокурсників, що теж обрали фах музиканта-педагога. Скільки сподівань і надій в їхніх очах! Виправдайте ці сподівання, станьте для них взірцем, щоб вони, як і ми, ніколи не пошкодували про те, що провели роки своєї юності в мурах цього Храму мистецтва, культури й науки.
Цьогорічна зустріч була сповнена спогадами про тих викладачів, яких сьогодні серед нас вже немає, але пам’ять про них живе й житиме. 20 років тому відійшов у вічність Євген Федоренко, вчитель вчителів, унікальний хоровий диригент і педагог. 80 років минуло з дня його народження. Учасники зустрічі в переповненому концертному залі імені А. Кос-Анатольського зі сльозами на очах аплодували мішаному хору факультету (керівник Марія Камінська, соліст Іванна Штурмак) за блискуче виконання геніальної обробки української народної пісні «Летів пташок» Є.Федоренка.
Тепло і з захопленням згадували Ігоря Білозіра, теж випускника училища, композитора, співака, автора чудових мелодійних українських пісень. У цьому році вся Україна відзначає його 60-ліття.
На зустрічі панувала атмосфера добра, щастя, тепла, позитивних емоцій, що так потрібно у цей нелегкий час, який переживає Україна.

М. Телюк

 

11 12 13 14 15 16 17