«Золотий лев на вулиці 2020»

25.09.2020 | 16:12

  2-4 жовтня 2020 р. у Львові відбудеться театральний фестиваль

«Золотий лев на вулиці 2020»

Пропонуємо Вам матеріал від theatre.love
У зв’язку з пандемією цьогоріч на «Золотий Лев» завітають лише українські колективи.

Театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем’єри, експериментальні постановки молодих театрів.

У 2020 році фестиваль буде проходити з дотриманням всіх карантинних обмежень: дотримання соціальної дистанції, масковий режим, вимірювання температури глядачам перед кожною виставою, в місцях, де відбуватимуться вистави будуть розміщені дезинфікатори для рук. У зв’язку з пандемією цьогоріч на «Золотий Лев» завітають лише українські колективи.

Фестиваль відбуватиметься на наступних локаціях: площа перед університетом І.Франка, дворик Львівської Ратуші, площа перед Довженко-центром (р-н. Сихова). Деякі вистави, які відбуватимуться у дворику Ратуші будуть платними. Традиційної карнавальної ходи не буде, щоб не скупчувати багато людей, проте відбудеться Карнавальне відкриття на трьох різних локаціях (16.00 пл. перед університетом І.Франка, 16.40 площа Ринок, 19.30 пл.перед Довженко-центром, р-н.Сихова). В карнавальному відкритті візьмуть участь майже всі учасники фестивалю.

Програма фестивалю «Золотий Лев на вулиці-2020»

2 жовтня

16.00 – карнавальне відкриття фестивалю «Золотий Лев» (пл. Ринок та пл. перед університетом І. Франка)

18.00 – цирковий квартет «Форматіс» (Київ) з виставою для дітей та батьків «Цирк, цирк, цирк» (Дворик Львівської Ратуші)

19.00 – театр

(Львів) з виставою(Дворик Львівської Ратуші)

20.00 – театр «Хайлайтц» (Київ) з виставою «Маскарад» (пл. перед Довженко-центром, р-н.Сихова – буде огороджено відповідними турнікетами з дотриманням дистанції 1,5м. Кількість місць обмежена)

20.00 – театральна інсталяція від учасників фестивалю (пл. Ринок)

3 жовтня

12.00 – театральний майстер-клас щодо специфіки вуличного театру (парк Івана Франка, літня сцена)

16.00 – театр живої скульптури «Карнавал» (Одеса), шоу живих скульптур «Ніч в музеї» (пл. перед університетом І.Франка)

17.00 – театр «Вуаля» з виставою «Кольорові мандри» (Львів) (пл. перед Довженко-центром, р-н.Сихова – буде огороджено відповідними турнікетами з дотриманням дистанції 1,5м. Кількість місць обмежена)

17.00 – театр-кабаре «Буфет» (Київ) з виставою «Фанкі-шоу» (Дворик Львівської Ратуші)

18.00 – цирковий квартет «Форматіс» (Київ) з виставою «Цирк, цирк, цирк» (пл. перед Довженко-центром, р-н.Сихова – буде огороджено відповідними турнікетами з дотриманням дистанції 1,5м. Кількість місць обмежена)

19.00 – театр «Хайлайтц» (Київ) з виставою «Маскарад» (дворик Львівської Ратуші)

4 жовтня

13.00 – дискусія «Як на театри та фестивалі вплинула криза і які шляхи виходу з неї». Серед учасників керівники міжнародних театральних фестивалів через zoom канал: Піно ді Будуа, директор театрального фестивалю «Потлах» (Італія), Леван Кетагурі, керівник Кавказького представництва Асоціації фестивалів Європи, Маріам Міндіашвілі, директор фестивалю комедій (Грузія) Валерій Костюк, асоційований продюсер театру «Theature» (Канада), Олександр Книга, директор фестивалю «Мельпомена Таврії» (Україна) та інші. Подія відбудеться в театрі «Воскресіння».

17.00 – театр-кабаре «Буфет» (Київ) з виставою «Фанкі-шоу» (пл. перед університетом І.Франка)

19.30 – театр «Воскресіння» з виставою «Вишневий сад» (Львів) (дворик Львівської Ратуші)

Фестиваль відбувається за підтримки Управління культури департаменту розвитку Львівської міської Ради, Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.