Запрошуємо на виставку «Театр Заньковецької. Перші 100 років»

27.10.2017 | 23:41

З нагоди 100-ліття Національного театру ім. М. Заньковецької, 10 листопада 2017 року в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20, відкриється виставка «Театр Заньковецької. Перші 100 років», яка дозволить зазирнути за лаштунки театрального процесу, а також вивчити основні віхи творчої діяльності одного з найдавніших театральних колективів країни та його провідних митців;

Серед експонатів представлено оригінали документів, що стосуються діяльності Театру від часу його заснування, фото- та відео- архівні документи, сценографічні макети, оригінальні костюми з вистав, що увійшли в історію.

Рідкісні експонати до її експозиції надав Музей театрального, музичного та кіномистецтва України. Цей найдавніший на українських теренах музей театрального профілю, у співпраці із Заньківчанами, створив експозиційний простір, що репрезентує невідомий широкому загалу рух театру в часі і просторі.

Під час проведення виставки заплановано ряд лекцій, авторських екскурсій за участі відомих діячів театрального мистецтва України, вечори перегляду відеовистав Театру, спеціальна програма для молоді задля пізнання особливостей театральної справи.

Творча група: куратор – Тетяна Руденко (МТМК України), художник – Наталія Тарасенко, а також Тетяна Батицька, Гліб Драч, Павло Власенко (Театр ім. Марії Заньковецької).

Виставка триватиме до 6 грудня 2017 року.

 

За матеріалом Національний музей у Львові імені Андрея ШептицькогоТеатр Заньковецької. Перші 100 років