Запрошення до публікації в збірнику студентських наукових праць «ОСВІТНІЙ АЛЬМАНАХ»

18.01.2021 | 09:07

Шановні студенти!

«ОСВІТНІЙ АЛЬМАНАХ» 

ЗБІРНИК СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ПРАЦЬ

(друковане та Інтернет-видання)

 

Освітній альманах – збірник студентських наукових праць, видання якого започатковано на кафедрі початкової та дошкільної освіти факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка. У цьому збірнику Ви, науковці-початківці, маєте можливість опублікувати результати власного дослідження за обраною тематикою, апробувати результати курсових та магістерських робіт, запропонувати власні практичні доробки в обраній Вами професійній галузі.

До публікації у збірнику запрошуються студенти та магістранти педагогічних спеціальностей.

Тематика публікацій – різноманітна:

  • теоретико-прикладні аспекти дослідження наукової спадщини педагогів;
  • аналіз інноваційних течій сучасної педагогічної науки;
  • проблеми та перспективи розвитку педагогіки, методик викладання навчальних дисциплін;
  • аналіз здобутків сучасних учених, новаторських підходів до організації діяльності педагога;
  • функціонування освітніх закладів різних типів;
  • діяльність вчителя-асистента в інклюзивному освітньому середовищі;
  • соціопедагогічна спрямованість професійної діяльності педагога;
  • …… а також багато інших напрямів, запропонованих саме Вами, шановні автори.

Вимоги до оформлення статей в «Освітньому альманасі»:

Обсяг статей: 3 – 5 сторінок. Текстовий редактор – Microsoft Word, формат сторінки А4 (210х297 мм). Поля: ліве – 20 мм; праве –20 мм; верхнє – 20 мм; нижнє – 20 мм. Кегль – 14. Міжрядковий інтервал – 1,5, шрифт – Times New Roman.

Назва файлу має відповідати прізвищу та імені автора. Наприклад:

Стаття_Іваненко Іванна

Наукові розвідки надсилати до 28 лютого 2021 року на електронну адресу: svit_ko@ukr.net (Кость Світлана Петрівна).

Відомості про авторів – прізвище, ініціали – Times New Roman, шрифт напівжирний, вирівнювання по правому краю.

Інформація про наукового керівника.

Наук. ступінь, вчене звання, посада – шрифт курсив, вирівняний по правому краю.

Назва статті – Times New Roman, шрифт жирний, великі літери, без переносу слів, вирівнювання по центру.

Текстова частина – Times New Roman, вирівнювання по ширині, без переносу слів.

Список літератури розміщується наприкінці тексту – Times New Roman, вирівнювання по ширині, оформлюється у вигляді нумерованого списку відповідно до міжнародного стандарту APA (American Psychological Association (APA) Style) (http://nbuv.gov.ua/node/929);

Посилання на джерела у тексті статті та цитування також слід оформляти відповідно до міжнародного стандарту APA Style (у круглих дужках: Автор, рік публікації, номер цитованої сторінки). Посилання слід робити для кожного абзацу або речення, які не написані автором роботи, або при формулюванні яких були використані думки та ідеї інших авторів. Для абзацу посилання подається після кінцевої крапки, наприклад: (Пасинок, 2012). Для речення – у відповідності до вимог тексту, наприклад:

Педагогічне спілкування є різновидом ділового спілкування (Пасинок, 2012).

Пасинок Г. (2012) зазначає, що ефективність професійної діяльності педагога визначається рівнем сформованості в нього майстерності спілкування.

Якщо у тексті використана цитата, то необхідно вказати номер сторінки, з якої взято цитату. Номер вказується після року і відділяється двокрапкою, наприклад:

Пасинок Г. (2012: 15) вказує на те, що «………………………….».

Або: Пасинок Г. (2012) пише, що «………………………….» (15).

Якщо цитата взята з вебсторінки, також необхідно вказувати автора і рік (якщо рік публікації не вказаний, дату оновлення або перегляду сторінки). Якщо автор в джерелі не названий, необхідним є посилання на назву і рік; як автора можна вказати установу або власника вебсторінки.

Зауважуємо, неважливо, чи цитату взято з паперових джерел, або з Інтернету, – посилання на джерело повинно бути вказаним.

         Просимо наукових керівників звернути особливу увагу на самостійність наукового викладу авторів статей – здобувачів вищої освіти ІІ-ІУ курсів, слухачів магістратури, а також застерігаємо від використання техніки плагіату та реферативної компіляції матеріалів, скопійованих з Інтернет-видань!

Відповідальність за зміст, точність поданої інформації, цитат, цифр, прізвищ та ін. несуть автори матеріалів. Статті видаватимуться в авторській редакції. Збірник буде оприлюднений на сайті кафедри початкової та дошкільної освіти факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка до 31 березня 2021 року – http://pedagogy.lnu.edu.ua/department/kafedra-pochatkovoji-ta-doshkilnoji-osvity

 

детальніше…