Виставка «Скарби Підгорецького замку» у Львові!

12.03.2017 | 12:00

У Львівській національній галереї мистецтв презентують виставку «Скарби Підгорецького замку». Для огляду представлять понад 200 експонатів, які свого часу прикрашали замкові інтер’єри.

Про це йдеться на сторінці галереї мистецтв у Фейсбуці.

Підгорецький замок – пам’ятка архітектури України. Споруджений у 1635-1640 роках на замовлення коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського відомим архітектором Андреа дель Аква та інженером Гійомом де Бопланом, він мав свою багату історію.

Його колекція вважалась найбагатшою на західно-українських землях. Велика її частина збереглась до сьогодні і є власністю музеїв України (ЛНГМ ім. Б.Г.Возницького, Львівський історичний музей, Львівський музеї історії релігії) та Польщі (Окружний музей у Тарнові, Національний музей у Кракові, Історичний музей міста Кракова, Національний музей у Варшаві, приватні збірки).

У Львові експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво.

«Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції. Відновлення Підгорецького замку – наша амбітна мета», — зазначили організатори.

Ідея виставки належить Тарасу Возняку, куратор – Оксана Козинкевич.

Експозиція буде доступна для глядачів з 21 березня у Львівській національній галереї мистецтв у відділі «Європейське мистецтво ХІХ – ХХІ ст.»  (м.Львів, вул. В.Стефаника,3)

За матеріалом http://dyvys.info