Вітання з нагоди Дня Науки

15.05.2021 | 15:10

Дорогі колеги!

Динамічний розвиток суспільства повсякчас ставить перед людством нові виклики. Невидима щоденна праця науковців стоїть за лікуванням хвороб, створенням високих технологій, подоланням наслідків екологічних катастроф, боротьбою зі стихійними лихами, відгуком на енергетичні кризи. Пандемія коронавірусної інфекції, яку людство переживає уже більше року, також ставить перед усіма нами все нові завдання.  Медики і біологи об’єдналися, щоб знайти шляхи лікування та запобігання хвороби, хіміки і фізики працюють над відповідними речовинами і приладами, економісти вже думають про наслідки пандемії і шляхи виходу з неї, математики створюють свої моделі та прогнози.

Така активність науковців доводить, що жодна загроза чи соціальна дистанція не в змозі перешкодити об’єднанню людського інтелекту, прагненню людства розвиватися, удосконалюватися і, незважаючи на перешкоди, творити гідне майбутнє. З гордістю відзначаю, що навіть в час карантину науковці Університету не втратили запалу до роботи. Новими здобутками можуть похвалитися як наші наймолодші колеги – студенти, так і досвідчені вчені.

Дякую кожному з Вас за працю і з нагоди Дня Науки бажаю всім нам міцного здоров’я, натхнення до нових звершень та відкриттів! Переконаний, що науковий поступ дозволить нам подолати пандемію і вже у найближчому часі ми знову матимемо змогу повноцінно спілкуватися, обмінюватися досвідом, навчати і навчатися наживо – у аудиторіях, лабораторіях чи конференційних залах.