Відбулося засідання науково-методичного семінару кафедри бібліотекознавства і бібліографії

06.04.2023 | 00:57

 

У понеділок, 03 квітня 2023 року, на кафедрі бібліотекознавства і бібліографії факультету культури і мистецтв відбувся науково-методичний семінар на тему «Особливості представлення електронних  ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України імені Василя Стефаника у глобальному інформаційному просторі».

Кандидат наук із соціальних комунікацій, старший науковий дослідник, доцент кафедри Мудроха Валентина детально ознайомила слухачів із окремими складовими електронної інфраструктури національної книгозбірні. У своєму виступі доповідачка охарактеризувала законодавчу базу України, яка регулює систему державного управління формуванням, розвитком, використанням електронних інформаційних ресурсів, забезпечує цілісність і доступність інформаційних масивів широкому колу користувачів.

Валентина Мудроха окреслила структуру вебсайту ЛННБ України імені В. Стефаника, ознайомила присутніх з побудовою та можливостями автоматизованої бібліотечної інформаційної системи Aleph.

Особливу увагу доповідачка зосередила на презентації низки цифрових колекцій, представлених на сайті книгозбірні. Завершився семінар обговоренням основних аспектів процесу формування електронних ресурсів, подальшого їх розміщення та представлення у глобальній мережі Інтернет.