Відбулося онлайн-знайомство з факультетом культури і мистецтв

08.04.2020 | 18:14

8 квітня 2020 року відбулася чергова онлайн-зустріч з абітурієнтами на платформі MOODLE, у якій взяли участь представники факультету культури і мистецтв. Модерувала захід працівниця Відділу маркетингу та комунікації Марія Цінцадзе.

Перед учасниками вебінару виступив декан факультету культури і мистецтв, доцент кафедри бібліотекознавства і бібліографії Роман Крохмальний. Декан розповів майбутнім абітурієнтам про історію заснування факультету у 2004 році та його перші кафедри, які спочатку діяли у складі філологічного факультету. Роман Олексійович ознайомив школярів із особливостями творчого конкурсу при вступі на факультет культури і мистецтв та інформацією про освітні програми для підготовки бакалаврів і магістрів. Роман Крохмальний наголосив на перевагах навчання на найбільш творчому факультеті, адже студенти вже з першого курсу є учасниками концертів, постановок та фестивалів. Роман Олексійович зазначив, що серед випускників факультету є чимало заслужених артистів України, заслужених діячів мистецтв України, провідних фахівців бібліотечно-інформаційних установ України. Окрім того, випускники факультету знаходять себе і в науково-педагогічній роботі. Паралельно з консультацією Романа Крохмального, учасники заходу переглянули презентацію про факультет культури і мистецтв.

З учасниками вебінару поспілкувалася голова студентської ради факультету культури і мистецтв Софія Турчак. Представниця факультетської молоді  розповіла школярам про студентські проекти й ініціативи, особливості навчання на факультеті і проходження практики, а також відповіла на запитання.

Перед учасниками заходу також виступив відомий режисер, доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності Олекса Кравчук, який відповів на запитання абітурієнтів щодо проведення та вимог творчого конкурсу і підготовчих курсів.

Відповідальний секретар приймальної комісії Юрій Еліяшевський розповів школярам про умови вступу і особливості проведення цьогорічної вступної кампанії. Юрій Еліяшевський наголосив, що зовнішнє незалежне оцінювання обов’язково відбудеться, відтак за його результатами і буде проведена вступна кампанія. До слова, дистанційну консультацію від представників приймальної комісії Університету можна отримати, надіславши свої запитання на електронну адресу pkunivlv@lnu.edu.ua.

До жвавої і продуктивної дискусії долучилася доцент кафедри театрознавства та акторської майстерності Майя Гарбузюк, яка детально розповіла про спеціальність 026 «Сценічне мистецтво (театрознавство)».

Підсумовуючи, декан факультету Роман Крохмальний подякував усім за участь у вебінарі, запросивши майбутніх абітурієнтів до знайомства з факультетом культури і мистецтв та іншими факультетами Університету.

Зазначимо, що це вже третя онлайн-зустріч з абітурієнтами. Наступними зі школярами дистанційно поспілкуються представники факультету управління фінансами та бізнесу вже завтра, 9 квітня. Детальнішу інформацію можна знайти за посиланням.