В Університеті відбувся онлайн-фестиваль для абітурієнтів

22.07.2020 | 18:11

За повідомленням Пресцентру

22 липня 2020 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся інформаційний фестиваль для абітурієнтів «Усе, що Ви хотіли знати про…», упродовж якого випускникам українських шкіл детально розповіли про особливості цьогорічної вступної кампанії. Зважаючи на карантинні обмеження, захід провели у дистанційному форматі, однак це не стало перешкодою для обміну актуальною інформацією, адже для участі у зустрічі зареєструвалися близько 550 осіб.

Привітав учасників заходу Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, доктор філософських наук, професор Володимир Мельник. «Львівський національний університет імені Івана Франка за своєю природою відкритий до зовнішнього світу і радий приймати молоде покоління на навчання. В Університеті є всі умови для того, аби студенти могли реалізувати свої освітні перспективи. Ми, як класичний Університет, маємо більше дев’яноста сучасних освітніх програм, підготованих на високому педагогічному та науковому рівнях для того, щоб Ви отримали добру освіту», – зазначив Володимир Петрович. Ректор підкреслив, що в Університеті між викладачем і студентом є особливий тип взаємин: «Це партнерські рівноправні стосунки, де кожен знає, за що він відповідає – викладач має здійснити добру підготовку студента, а студент має відповідально і дисципліновано засвоїти опрацьоване».

Перед абітурієнтами також виступив Перший проректор Університету Андрій Гукалюк, який підкреслив, що упродовж вступної кампанії абітурієнти можуть звертатися за необхідною інформацією у приймальну комісію Університету та в деканати факультетів, на які планують вступати. Під час заходу Андрій Федорович відповів на найпоширеніші запитання цьогорічних вступників. Перший проректор, зокрема, розказав про етапи вступної кампанії, реєстрацію електронних кабінетів, перелік конкурсних предметів, подання заяв в електронній та паперовій формах і терміни зарахування. Андрій Гукалюк також ознайомив присутніх з інформацією про навчання за контрактом і розповів про проходження практик на факультетах та працевлаштування випускників.

Упродовж зустрічі абітурієнти в онлайн-режимі ставили запитання щодо переліку конкурсних предметів, спеціальностей, творчих конкурсів. Вичерпні відповіді на ці та інші запитання вступникам надав відповідальний секретар приймальної комісії Університету Юрій Еліяшевський.

До вступників також звернулася керівниця Центру маркетингу та розвитку Львівського університету Ольга Осередчук, яка розповіла про формування освітніх програм в Університеті та співпрацю з роботодавцями, наголосивши на важливості правильного вибору спеціальності: «Обираючи спеціальність, за якою Ви навчатиметеся, Ви обираєте своє майбутнє. Орієнтиром для вибору має стати якісна освітня програма».

Опісля завершення офіційної частини абітурієнти отримали доступ до чотирьох zoom-кімнат, де відвідали презентації конкретних факультетів та спеціальностей і дізналися багато цікавого про навчання в Університеті, студентське життя й, звичайно, про свій майбутній фах.

Відеозапис заходу вже незабаром буде доступний на youtube-каналі Університету, тож усі, хто з певних причин пропустив фестиваль, зможуть повторно ознайомитися з актуальною інформацією щодо вступу-2020.