Упродовж 24-26 лютого факультет культури і мистецтв приймав гостей з Дніпра

27.02.2023 | 10:29
Університет відвідали студенти Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури

У день річниці широкомасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого 2023 року, Львівський національний університет імені Івана Франка приймав гостей зі сходу України. Відважні студенти й викладачі акторського відділення Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури подолали довгий шлях через усю Україну аби познайомитись з життям Університету, факультету культури і мистецтв, славетного Львова та його театрів. Приїзд відбувся в рамках нещодавно підписаної угоди про співпрацю поміж факультетом культури і мистецтв та Дніпропетровським коледжем.

Першим в Університеті гостей привітав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар. Проректор наголосив на відкритості Університету та вагомості таких зустрічей і знайомств. Натомість голова студентської профспілки Микола Спересенко провів екскурсію головним корпусом, де дніпровці відвідали Виставкову залу, Музей історії Університету, Актову залу та ін.

В. о. декана факультету культури і мистецтв Майя Гарбузюк зустріла гостей у корпусі факультету на вул. Валовій, 18, коротко познайомила з історією факультету та пояснила особливості навчання майбутніх акторів театру драматичного театру й кіно, а також театру ляльок на кафедрі театрознавства та акторської майстерності. Заступниця декана з навчальної роботи Мирослава Циганик відповіла на запитання гостей про можливості навчання на освітній програмі «Акторське мистецтво театру ляльок» та запросила студентів на навчання.

На факультеті культури і мистецтв також відбувся показ навчальних робіт студентів коледжу перед студентами, викладачами, керівництвом факультету. Глядачі довго не відпускали аплодисментами юних виконавців, дякуючи їм за чудові миті зустрічі зі світом анімації. Керівники студентської ради та профбюро факультету Ірина Стариш і Адріана Кринська надихаюче й цікаво розповіли про позанавчальне життя студентів факультету та заохотили всіх стежити за ним у соцмережах. Увечері уся група у складі 20 осіб разом із Майєю Гарбузюк подивились виставу Львівського академічного театру ім. Лесі Українки «Imperium delendum est» (“Імперія мусить впасти”).

У програмі наступних двох днів перебування – знайомства із керівництвом Львівського обласного академічного театру ляльок та Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», перегляд вистав львівських театрів, прогулянки містом. Із собою гості повезуть додому подаровані книжки про театр та журнали «Просценіум», враження від найкращих вистав і цікавих знайомств, і, сподіваємось, впевненість у тому, що ЛНУ ім. Івана Франка – саме той заклад вищої освіти, якому варто довірити своє майбутнє.