Університетська спільнота вшановує пам’ять Героя України Володимира Труша

31.10.2020 | 20:11

За повідомленням Пресцентру:

31 жовтня 2020 року, минає п’ять років з дня трагічної загибелі старшого викладача Львівського національного університету імені Івана Франка, Героя України Володимира Труша.

У 2000 році Володимир Труш закінчив філологічний факультет Університету, вступив до аспірантури. У 2000–2002 рр.  обіймав посаду старшого лаборанта, з 2001 — асистента кафедри бібліотекознавства і бібліографії. У 2001–2002 рр. працював на посаді заступника декана філологічного факультету, а у 2003–2006 рр. — заступника декана факультету культури і мистецтв Львівського університету. Володимир Труш завжди виявляв активну громадянську позицію, відтак упродовж четвертої хвилі мобілізації, отримавши повістку, без вагань прийняв рішення йти на службу. 31 жовтня 2015 року у районі Авдіївки Донецької області Володимир Труш загинув під час виконання бойового завдання.

Представники Університету долучилися до меморіальних заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героя, який власним прикладом і принциповою позицією продемонстрував найбільший вияв любові до Української Держави – героїзм, відповідальність і боротьбу за нашу незалежність.

Вшанування пам`яті Володимира Труша розпочалося Службою Божою у церкві святої Анни. Опісля відбулася панахида на Личаківському кладовищі, де рідні, друзі, колеги та усі небайдужі спільною молитвою вшанували його подвиг.

Нагадаємо, 16 січня 2016 року Указом Президента України № 9/2016 капітана Володимира Труша посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Пам’ять про мужність та жертовність патріота України Володимира Труша і його любов до України завжди житимуть у серцях студентів та працівників Університету.

Пам’ятаємо і дякуємо.