Трансильванська оперна академія про випускницю Львівського університету Флоріну Дан

26.04.2021 | 10:07
Шановні друзі! Пропонуємо матеріал від  Transylvanian Opera Academy:
Знайомтесь з нашими юними талантами 🤩
🌟 Щотижня ми будемо висвітлювати одного з талановитих молодих художників, які є частиною програми Трансільванської оперної академії, 2020-2021. сезон.
Цього тижня представляємо чарівну Флоріну Ден – українсько-румунське сопрано, яка здобула два магістри з вокального мистецтва: один в Україні, а другий в Румунії.
Коли запитали, що для неї означає музика, Флоріна поділилася з нами цією прекрасною думкою: ′′ Музика – це подих моєї душі, щоденна потреба, як їжа чи повітря, без якої неможливо уявити своє життя. Служіння музиці – важка місія для будь-якого музиканта, яка вимагає щоденної відданості, самодисципліни, вдосконалення навичок, інтелектуального та емоційного розвитку, щирості та самопожертви. На мою думку, музиканти є своєрідними місіонерами – людиною, яка тримає в собі полум ‘ я музики і здатна запалювати в інших іскорку тепла і добра через музику. ′′
Навчаючись в Україні, Флоріна брала участь у багатьох вокальних майстер-класах з такими співаками, як Річард Берклі (Велика Британія), Павло Хунка (Україна-Великобританія), Річард Реш (Німеччина), Крістіан Хілз (Німеччина) та Анжеліка Моц (Швейцарія). Кілька сезонів виступала у ролі солістки з Заслуженим хором ′′ Боян ′′ (диригент Василь Чучман), у концерті та на гастролях.
У 2019 році була призером національних вокальних конкурсів (ІІ-й міжнародний вокальний конкурс ′′ Тіберіу Бредикану “, 10-й Національний вокальний конкурс ′′ Віктор Джуляну ′′) та виступала в Румунській національній опері клубу ′′ Клуж-Напока ′′ (диригент Георге Віктор Думенеску) . У жовтні того ж року запрошена як солістка барокового вокального ансамблю ′′ А капела Леополіс “, Львів (Україна), де гастролювала у Швейцарії та Німеччині (диригент Богдан Швед).
На зображенні може бути: 1 особа та текст «Florina Dan»