ТОП-10 РЕСУРСІВ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОЗРОБКИ ОНЛАЙН-ТЕСТІВ АБО АНКЕТУВАННЯ

31.03.2020 | 09:45
1. Google Classroom – https://classroom.google.com/
Віртуальний клас з можливістю викладати і збирати роботи (встановлювати дедлайни). Можна налаштувати розрахунок оцінок, збирати письмові роботи, давати тести в гугл-формах, публікувати матеріали.
Інструкція стосовно користування віртуальним класом – https://support.google.com/edu/classroom/?hl=en&authuser=0#topic=6020277
Інструмент для створення тестів з можливістю задати кількість балів за завдання і правильні відповіді. Можна зробити перевірку автоматичною, але якщо є завдання, які вимагають додаткової перевірки, можна зробити частину перевірки вручну і тільки тоді видати результат. В такому випадку можна відправити результати на вказану адресу пошти.
Інструкція по роботі з Google Формами – https://support.google.com/docs/answer/7032287?hl=en
3. Quizizz – https://quizizz.com/
Сервіс для створення вікторин: викладач створює вікторину на своєму комп’ютері, а студенти беруть участь в ній за допомогою своїх мобільних гаджетів. Вікторина може бути проведена в дистанційному режимі, коли студенти не знаходяться в одному класі. Також викладач має повну картину успішності в таблиці Excel.
Інструкція по роботі з Quizizz – http://marinakurvits.com/quizizz/
4. Surveymonkey – https://www.surveymonkey.com/
Служба як для створення простих і невеликих опитувань, так і для масової розсилки. Сервіс дозволяє швидко створювати опитування, налаштовувати їх зовнішній вигляд, міняти місцями питання, проводити А / Б-тестування, вставляти опитування на сайти і в соціальні мережі тощо.
Інформація про користування Surveymonkey- https://help.surveymonkey.com/?l=ru&ut_source=header
5. Formative – https://goformative.com/
Сервіс з безкоштовним доступом до кінця 2019-2020 навчального року для створення оціночних завдань. Доступно 17 типів завдань (Аудіо відповідь, Малюнок, Текстовий блок, Відео, Есе, Множинний вибір, Вибір кількох вірних відповідей, Введення числа / формули тощо)
Інструкція по роботі з Formative – https://community.goformative.com/videos
6. Polleverywhere – https://www.polleverywhere.com/
Інструмент для оцінювання студентів, який можна використовувати під час дистанційного семінару. Ця система дозволяє вбудовувати інтерактивні дії безпосередньо в презентацію. Студенти відповідають в Інтернеті або за допомогою SMS-повідомлень на своїх телефонах. Обмеження – 25 студентів в одній групі.
Інструкція по роботі з Polleverywhere – https://www.polleverywhere.com/guides/presenter/getting-started
7. Socrative – https://socrative.com/
Безкоштовний веб-сервіс, який дозволяє оцінювати студентів за допомогою підготовлених завдань або питань в стрічці. Обмеження – 50 студентів в одній групі.
Інструкція по роботі з Socrative – https://www.ovcs.org/Downloads/Socrative%20Teacher%20Instructions.pdf
Платформа Wooclap використовується університетами для навчальних занять і доступна на 6 мовах. Є безкоштовний доступ (максимальне підключення 1 000 студентів). Миттєвий зворотній зв’язок дозволяє аудиторії відповідати на питання в режимі реального часу.
Інформація стосовно користування Wooclap – https://www.wooclap.com/ru/o-nas/
Сервіс, за допомогою якого можна створювати різноманітні інтерактивні вправи для навчання. Сервіс безкоштовний, інтерфейс англомовний, реєстрації не потрібно, деякі вправи можна роздруковувати, всі необхідні інструкції та демоверсії наведені для кожного з вправ.
Інструкція – http://marinakurvits.com/flippity/
9. Online Test Pad – https://onlinetestpad.com/
Безкоштовний багатофункціональний сервіс для проведення тестування і навчання. Можна створювати тести, опитування, кросворди, логічні ігри. Сервіс повністю безкоштовний.
Відеоінструкція – https://www.youtube.com/watch?v=UPOUE8ObCy8
10. Kahoot! – https://kahoot.it/
Преміум формат платформи безкоштовний на час карантину з окремою реєстрацією для ВНЗ. Студентам пропонується не тільки участь в проектах в ігровій формі, створених викладачем на підставі пройденого матеріалу, але і самостійна творчість в створенні навчальних ігор на платформі.
Відеопрезентація платформи Kahoot! – https://www.youtube.com/watch?v=s_Z1oosjvlw