Спогад про літню школу в НВК “СЗШ-ліцей” с.Козьови Сколівського району

05.07.2016 | 12:13

         Нещодавно закінчилась літня школа у НВК «СЗШ-Ліцей» с. Козьови. Назвати це традиційно школою – важко. Адже, це зовсім інших формат та підхід до навчання. Тут відсутня ієрархія «вчитель-учень», немає відповіді біля дошки чи нудної писанини за партою. Це школа пізнання.

         До організації інтелектуально-розважальної програми долучились студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема студенти філологічного факультету (Валентина Тимошук, Христина Глушак) та факультету культури і мистецтв (Солов’юк Вікторія, Андрій Матюнка, Надія Лисевич, Уляна Абрамів, Іванна Звір).

         У рамках школи пізнання діти змогли збагатитись інтелектуально (ігрові заняття з англійської мови, лекції про музикотерапію та сучасне акційне мистецтво), духовно (концерт студенток-бандуристок Уляни Абрамів та Іванни Звір, перегляд змістовних кінофільмів, арт-терапія), повеселитись (найрізноманітніші театральні інтерактивні ігри, квест, дискотеки, флешмоб, ватра) та зробити свій внесок морально (зйомка соціального ролика про забруднення с. Козьова).

         Літня школа закінчилась і залишила за собою довгий шлейф емоцій та вражень. Запорукою успіху є взаєморозуміння та щирість усіх учасників дійства.

         Студентам вдалось знайти вдалий формат для діалогу та діяльності з дітьми. Дехто навіть поділився своїми секретами:

  • «Уміння залишатися дітьми та дивитися на світ з відкритими очима допомагає не лише бути чистим, а й ділитися цією чистотою з іншими». (Надія Лисевич, студентка, музикант)
  • «Діти – це автономна республіка людей. Тож аби потрапити туди, потрібно добре вивчити правила, які там діють і ні в якому разі не видавати себе за чужинця». (Солов’юк Вікторія, студентка, театрознавець).
  • «Аби почути треба добре слухати. Тож, вслухаючись, вдивляючись і нащипуючи світ дитинства ти заново відшукуєш в собі дитину. Просто треба бути терплячим в очікуванні дива». (Андрій Матюнка, студент, театрознавець)

Вікторія Солов’юк

DSC_5869 DSC_5251 DSC_4567 DSC_4833 DSC_4291