ЩОДО БЕЗКОШТОВНИХ ВЕБІНАРІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ БАЗИ ДАНИХ WEB OF SCIENCE

30.05.2020 | 08:39

МОН України повідомляє:

Протягом чотирьох днів, з 2 до 5 червня 2020 року, представники ЗВО та наукових установ України можуть пройти навчання за програмою вебінарів із використання бази даних Web of Science Core Collection. Заняття безкоштовні та проводитимуться українською мовою.

Відеолекції будуть корисними керівникам закладів, членам редколегій, науковим співробітникам, аспірантам і студентам.

Вебінари організовує компанія Clarivate Analytics. Лектором буде експертка з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Ірина Тихонкова.

За інформацією організаторів, після кожного вебінару зареєстровані учасники зможуть отримати сертифікат за умови проходження 90% лекційного матеріалу.

Програма:

2 червня 16:15-17:15

Тема: Що нам готує новий інтерфейс Web of Science Core Collection

Анотація: Платформа Web of Science модернізується та оновлюється. Вже доступний для перегляду новий інтерфейс із базовим пошуком. На вебінарі наживо покажуть, що буде змінено, що залишиться незмінним, порівняють із інтерфейсом, що існує, повторять алгоритм пошуку даних, збереження інформації, наявні доступні функції. Також буде проведено пошук за темою та проаналізовано ким, де та в яких країнах виконувалися роботи, за рахунок яких коштів фінансувалися, в яких виданнях їх було опубліковано.

Відповіді на запитання учасників із реєстраційних анкет.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

3 червня 16:15-17:15

Тема: Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection

Анотація: Протягом вебінару будуть розглянуті критерії якості наукових видань, процедура подачі видання для оцінки та критерії, за якими проходить відбір. Також йтиметься про те, як оцінити власне видання, порахувати цитування у Web of Science Core Collection, визначити, які видання є за цією темою (потенційних конкурентів або чий досвід може допомогти у розвитку видання), статті на які теми, якими вченими, з яких установ/країн друкуються в таких виданнях. Про роль, права та обов’язки, авторів, рецензентів, членів редколегії. Як знаходити рецензентів. Технічні елементи: сайт, ISSN, doi.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

4 червня 16:15-17:15

ТемаПрофіль установи у Web of Science: створення, коригування, використання

Анотація: Чому можуть виникати складнощі з ідентифікацією та коректною оцінкою публікаційної діяльності установи? Який масштаб втрат може бути, на що і як це може вплинути? Яка функція та можливості профілю установи, процедура його створення. Хто? За яким алгоритмом? Які строки? Як додати чи видалити зайві публікації. Що робити, якщо назва установи змінилася? Які показники можна розрахувати у Web of Science Core Collection та InCites. Як створити перелік документів певної установи за певні роки у певному форматі.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

5 червня 16:15-17:15

Тема: Можливості аналітичного інструменту InCites

Анотація: За даними бази Web of Science можна визначити, яку кількість документів, якого типу опублікували науковець, установа, країна, яку кількість цитувань у яких виданнях зроблено, та автоматично розрахувати h-index (індекс Гірша) та середню цитованість документу. Але як співвідносяться ці дані з середньосвітовим рівнем, чи краще почали цитуватися роботи, які співробітництва більш успішні, які установи більш продуктивні та ефективні для виконання спільних проєктів, чому певна установа має кращі показники, які практики можна запозичити. Які показники та індикатори є в InCites та як розраховується CNCI.

Про ці та інші питання буде йтися на оглядовому вебінарі, присвяченому аналітичному інструменту InCites, який вперше буде проводитися українською мовою.

Відповіді на запитання учасників з реєстраційних анкет.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.