Серед переможців П’ятого Міжнародного конкурсу оперних співаків імені Соломії Крушельницької – студент факультету культури і мистецтв !

27.11.2019 | 07:47

За повідомленням krushelnytska.com.ua   У Львівській національній опері 22 листопада 2019 року  урочисто завершився П’ятий Міжнародний конкурс оперних співаків імені Соломії Крушельницької. Під час урочистостей відбулося хвилююче нагородження головної переможниці та лауреатів конкурсу, також за їхньої участі відбувся феєричний Гала-концерт!

Зауважимо, що загалом свої сили у конкурсі спробували близько пів сотні співаків та співачок до 35 років з України, Вірменії, Польщі, Білорусі, Угорщини. Однак у фінальний третій тур вийшло лише 10 молодих українських виконавців

За результатами голосування членів журі Гран-прі міжнародного конкурсу, який склав 10 тисяч доларів, здобула Мар’яна Мазур.

Окремо присуджували

І премію (5 тисяч доларів): її отримали Роман Чабаранок та Руслана Коваль,

ІІ премію (4 тисячі доларів) здобули Володимир Тишков та Дар’я Литовченко,

ІІІ премію (3 тисячі доларів) – Святослав Винник та Юлія Алєксєєва,

ІV премію (1 тисяча доларів) – Ігор Євдокименко та Вікторія Мельник.

Ще один учасник Степан Дробіт (один із учнів н.а.України, проф, Б.Базиликута), який також був у десятці фіналістів, отримав запрошення виступити на сцені Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка та Сілезької опери у м. Битом (Польща).

фото – krushelnytska.com.ua

Роман Чабаранок – студент ОР Магістр

ОП 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво)

факультету культури і мистецтв

(клас вокалу з.а.України, доцента Василя Дудара).

ВІТАЄМО!!!

детальніше…

джерело