Публічна дискусія «Театр. Мистецтво діалогу»

25.02.2020 | 18:01

16 березня 2020 р. публічна дискусія «Театр. Мистецтво діалогу» відкриє оновлену театральну програму Британської Ради в Україні «Taking the Stage 2.0».
Світлина від British Council Ukraine.
Програма буде присвячена україно-британським театральним резиденціям та партнерствам. Тож для початку спробуємо назвати ті теми, які бачать актуальними український та британський театри та поміркуємо над тим, що нас чекає у майбутньому.

Як стверджує відомий афоризм, хороший співбесідник веде бесіду не про себе, а про вас. Якщо так, то чи є театр – хорошим співбесідником сьогодні? Про що театр розмовляє зі своїми глядачами? А про що мовчить? І власне, як саме театр обирає, про що йому говорити, а про що мовчати? Хто взагалі обирає тему цієї розмови: театр чи глядач?

Українські та британські театральні теоретики та практики запропонують свої відповіді на ці питання. А також розкажуть про специфіку українського та британського театрального процесу, про ті виклики, з якими стикається театр, та про ті цінності, які він сповідує сьогодні.

Лін Гарднер (Велика Британія) – театральна критикиня, помічниця редактора «The Stage» та провідна авторка «Stagedoor», як критикиня також співпрацювала з газетами «The Guardian» та «The Independent», одна із засновниць «City Limits», одного із найбільших видавничих кооперативів у Європі. Авторка романів для дітей.

Джо Кроулі (Велика Британія) – колишня продюсерка відомої театральної компанії «1927», що гастролювала у 32 країнах на 5 континентах та відзначена численними нагородами. Директорка премії «Total Theatre Awards», яка щороку працює на Единбурзькому театральному фестивалі. Продюсерка музикантки та співачки Казуко Хохкі.

Майя Гарбузюк (Україна) – театрознавиця, PhD, доцентка кафедри режисури та акторської майстерності Львівського національного університету імені І. Франка. Авторка численних статей про український та зарубіжний театральний процес.

Роза Саркісян (Україна) – режисерка, працювала у Харкові (незалежний театр «DeFakto»), у Львові (Перший український театр для дітей), нині працює в Івано-Франківському національному драматичному театрі імені І. Франка. Стажувалася у Польщі, Німеччині.

Модераторка – Ірина Чужинова, театрознавиця, театральна критикиня, керівниця аналітичного відділу Українського культурного фонду. У 2014-2019 роках – голова ГО «Театральна платформа», партнерської організації Британської Ради у проведенні всеукраїнського конкурсу «Taking the Stage».

Чекаємо на вас 16 березня о 16:30 в Освіторія хаб за адресою вулиця Московська, 2 (станція метро “Арсенальна”).

Участь у події бескоштовна, за умови попередньої реєстрації.
Зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2SXbmYk

British Council Ukraine