Професора Володимира Мельника переобрали на посаду ректора Львівського університету

21.06.2019 | 11:53

20 червня 2019 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулися вибори ректора. Науково-педагогічні, наукові та педагогічні працівники, представники від інших категорій працівників та представники студентів шляхом прямого таємного голосування обирали очільника Університету. На посаду ректора, нагадаємо, претендували двоє кандидатів: в.о. Ректора, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник та проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим.

Три виборчі дільниці, облаштовані в головному корпусі ЛНУ ім. Івана Франка (вул. Університетська, 1) та на біологічному факультеті (вул. Грушевського, 4), відкрилися о 9:00. Голосування тривало шість годин, і о 15:00 члени виборчих комісій почали підрахунок голосів.

Як повідомив голова Виборчої комісії, завідувач кафедри кримінального процесу і криміналістики, професор Василь Нор, участь у голосуванні взяли 2453 особи із 2898 внесених у список виборців. За кандидатуру Володимира Мельника проголосували 60,70% виборців (1759 голосів). Кандидатуру Ярослава Гарасима підтримали 19,29% виборців (559 голосів). 108 (3.73%) виборців не підтримали жодного кандидата. 27 бюлетенів визнали недійсними.

Жодних скарг від кандидатів, спостерігачів і виборців на адресу Виборчої комісії не надходило.

Щиро вітаємо Володимира Петровича Мельника із переобранням на посаду ректора Львівського університету і бажаємо йому нових звершень у справі розвитку освітнього і наукового середовища України.

Вітаємо!