«ПРОБЛЕМИ МЕТОДОЛОГІЇ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВОЗНАВСТВА ТА КУЛЬТУРОЛОГІЇ»

23.09.2019 | 17:58

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ

ІНСТИТУТ ПРОБЛЕМ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА

НАМ УКРАЇНИ

 

Запрошуємо до участі у міжнародній науковій конференції «ПРОБЛЕМИ МЕТОДОЛОГІЇ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВОЗНАВСТВА ТА КУЛЬТУРОЛОГІЇ», що відбудеться 06-07 листопада 2019 року в Інституті проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України (далі – ІПСМ НАМ України) за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця, 18-Д.

Пленарне засідання конференції розпочнеться 06 листопада 2019 року об 11:00 год. Початок реєстрації – о 10:00 год.

Конференція проводиться з ініціативи Президії Національної академії мистецтв України (далі – НАМ України) та її наукових установ. Серед учасників конференції – члени відділень НАМ України, науковці ІПСМ НАМ України, Інституту культурології НАМ України (далі – ІК НАМ України) та інших наукових установ і навчальних закладів України й зарубіжжя.

Тематика конференції:

  • Предметне поле сучасного мистецтвознавства та культурології у межах чинних паспортів спеціальностей, затверджених МОН України: перетини, розмежування, міждисциплінарність, виклики часу;
  • Понятійний апарат сучасного мистецтвознавства та культурології;
  • Методи проведення сучасних мистецтвознавчих і культурологічних студій;
  • Мистецтвознавство, культурологія і художня критика: кордони й перетини;
  • Опанування досвіду українських мистецтвознавчих шкіл ХХ століття;
  • Українське мистецтво у постколоніальному дискурсі;
  • Українська гуманітаристика у міжнародних наукометричних базах.

Робочі мови конференції: українська, англійська, російська, польська.

Робота конференції буде забезпечена відповідним технічним оснащенням для трансляції презентацій доповідей учасників конференції.

Регламент виступу на Пленарному засіданні – до 10 хв., на секційному – до 06 хв.

Матеріали наукового обговорення буде надруковано на сторінках чергового випуску одного з фахових видань ІПСМ НАМ України.

За результатами проведення конференції заплановано розробити рекомендації науковим установам, закладам вищої освіти, зокрема кафедрам, котрі здійснюють підготовку мистецтвознавців у галузі образотворчого, сценічного, музичного мистецтв, кіномистецтва тощо, та підготувати пропозиції для МОН України стосовно вимог до фахових видань у галузі мистецтвознавства і культурології.

Заявка учасника конференції приймається в електронному вигляді на e-mail: metodakonf@ukr.net (у назві теми листа вказати «Конференція «Проблеми методології сучасного мистецтвознавства та культурології»). Кінцева дата прийому заявок – 15 жовтня 2019 року включно. Статті будуть прийматися за адресою metodakonf@ukr.net до 10 грудня 2019 року включно.

Для отримання додаткової інформації просимо звертатися до координаторів конференції:

+38 044 529 20 51, приймальня ІПСМ НАМ України

+38 067 504 51 61, Харченко Поліна Вагифівна

+38 066 777 41 22, Чібалашвілі Асматі Олександрівна

Вимоги до оформлення заявки учасника і матеріалів наукового обговорення (статей) розміщено на офіційних сайтах НАМ України http://academia.gov.ua та ІПСМ НАМ України: http://mari.kiev.ua.

джерело

Заявка учасника