Про Всеукраїнський конкурс для молодих бібліотекарів імені Л. Б. Хавкіної

12.11.2020 | 17:04

Шановні колеги!

Українська бібліотечна асоціація оголошує конкурс на кращу наукову роботу та інноваційний проєкт, розрахований на молодих та амбітних бібліотекарів, студентів, аспірантів!Конкурс проводиться з нагоди 150-річчя від дня народження (2021 р.) видатної бібліотекознавиці, однієї з фундаторок Харківської бібліотечної школи Любові Борисівни Хавкіної, яка свого часу досліджувала та узагальнювала кращий світовий досвід.

Сьогодні не менш вражаючими та вартими уваги є ваші ідеї та задуми, які вже реалізовані в бібліотеках, узагальнені в наукових статтях, виступах, оглядах або ті, що не викладені на папері. Час діяти! Обирати тему або скористатися вже напрацьованим матеріалом, презентувати себе/ свою бібліотеку/ спільноту – вирішувати вам. Головне – вас почують!

Засновниками Конкурсу є ВГО Українська бібліотечна асоціація (УБА), Харківське обласне відділення (філія) ВГО Українська бібліотечна асоціація (Харківське ОВ УБА) за підтримки Харківської державної академії культури (ХДАК), Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка (ХДНБ ім. В. Г. Короленка).

Конкурс проводиться у період з 1 квітня 2020 р. до 31 березня 2021 року.

Термін подання документів – до 31 грудня 2020 року.

У Конкурсі можуть брати участь:

  • молоді вчені, аспіранти, магістри, бакалаври ЗВО. Бакалаври допускаються до участі в Конкурсі за умови представлення ними рекомендацій, підписаних науковим керівником;
  • фахівці бібліотек (віком до 35 років);
  • молодіжні професійні колективи (вік 2/3 учасників не повинен перевищувати 35 років).

Учасники конкурсу мають бути членами ВГО Українська бібліотечна асоціація або працювати в колективах, яка є офіційними партнерами Асоціації.

banner konkurs

 

До участі в Конкурсі приймаються роботи у двох номінаціях:

перша: опубліковані статті, концепції, аналітичні огляди, звіти про науково-дослідну роботу, методичні, науково-бібліографічні та інші видання та публікації, підготовлені протягом останніх трьох років;

друга: описи інноваційних проєктів, спрямованих на створення нового продукту чи послуги, запроваджених у практику роботи бібліотеки протягом останніх трьох років.

Умови конкурсу викладені у Положенні.

 

Зареєструйтеся для участі у Всеукраїнському конкурсі для молодих бібліотекарів імені Л. Б. Хавкіної на кращу наукову роботу та інноваційний проєкт за посиланням.

Церемонія нагородження переможців відбудеться на Міжнародному форумі молодих бібліотекарів УБА – 2021. 

Беріть участь та перемагайте!