Про сценарну майстерню

06.08.2019 | 12:34

Terrarium – найбільша сценарна майстерня в Україні, розроблена для авторів, які хочуть навчитися перетворювати історії у повноцінні кіносценарії.

 

Проект проводиться з метою підсилення та промоції національного аудіовізуального сектору. Ми хочемо надати талановитим сценаристам можливість розвиватися, вдосконалювати свої ідеї та презентувати себе на національній та міжнародній аренах. Платформа TERRARIUM працює вже чотири роки. Результатами першої програми Terrarium. Резиденція стали сценарії до фільмів “Кіборги” Наталі Ворожбит, “Стрімголов” Марини Степанської, “Штангіст” Дмитра Сухолиткого-Собчука. Цьогоріч нас підтримали Український Культурний Фонд та Державне агентство україни з питань кіно.

 

Програма курсу TERRARIUM. Інтенсив складається з десяти модулів і базується на теоретичних та практичних заняттях (співвідношення теорії і практики – 30/70). Сімнадцять учасників, яких буде відібрано на конкурсній основі, поетапно освоюватимуть практичні навички розробки сценаріїв. Наприкінці курсу проводитиметься пітчинг сценаріїв. Окрім цього, в програму входять читки сценаріїв з театральним режисером та акторами.

 

Курс розраховано на авторів, які хочуть написати сценарій короткого чи повного метру, виробити власну технологію роботи над текстом та отримати практичні навички, що з цим робити далі – як презентувати свою ідею, готувати заявку, шукати можливості виробництва тощо.

 

Курс викладатимуть успішні українські режисери, сценаристи, актори, кінокритики та мистецтвознавці, зокрема, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Марина Степанська, Катерина Горностай, Дарія Бадьйор, Євгеній Стасіневич, Максим Курочкін, Римма Зюбіна та інші.