Про початок та особливості Вступної кампанії 2020 року

04.08.2020 | 19:25
Сьогодні, 4 серпня 2020 р. відбувся брифінг департаменту освіти і науки ЛОДА щодо початку та особливостей Вступної кампанії 2020 року.
1️⃣ серпня розпочалася реєстрація електронних документів
? Реєстрація відбувається на електронному ресурсі https://ez.osvitavsim.org.ua/.
‼️Важливо‼️
До цього моменту, абітурієнти, які користуються спеціальними умовами вступу, повинні звернутися у ВНЗ для підтвердження свого статусу.
Старт подачі електронних заяв розпочинається з 1️⃣3️⃣ серпня.
Одним з нововведень вступної кампанії є те, що цього року абітурієнти зможуть подати тільки 5 заяв на бюджетну форму навчання.
Реєстрація електронних кабінетів буде доступною і впродовж періоду подання заяв – до 22 серпня включно.
1️⃣6️⃣ серпня о 18:00 завершиться прийом заяв від осіб, які вступають на основі співбесіди і вступних іспитів та творчих конкурсів. 2️⃣2️⃣ серпня о 18:00 завершиться прийом заяв від осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО або творчих конкурсів.
Подання документів в електронній формі відбувається для абітурієнтів, які вступають до ЗВО на основі повної загальної середньої освіти.
Документи у паперовій формі подають у випадках вступу за співбесідою чи іспитами з конкурсних предметів або квотами, передбаченими Умовами прийому.
‼️Наголошуємо на те, що при поданні заяв у паперовій формі, також документів, що підтверджують спеціальні умови вступу необхідно особисто пред’явити оригінали документів‼️
Після того, як Приймальна комісія опрацює заяву вступника, її статус зміниться на «Зареєстровано у закладі вищої освіти» або «Потребує уточнення вступником».
Якщо усі етапи реєстрації пройдено успішно і заяву 2️⃣7️⃣ серпня абітурієнт може отримати рекомендацію щодо зарахування на бюджет, яка також з’явиться в електронному кабінеті вступника.
До 3️⃣1️⃣ серпня вступник подає (надсилає) у Приймальну комісію свої документи, а саме
✔️копію документа, що посвідчує особу; ✔️оригінал документа про освіту і додаток до нього;
✔️копію військово-облікового документа; ✔️сертифікати ЗНО;
✔️4 кольорові фотокартки 3х4 см;
✔️інші документи, які можуть бути передбачені Правилами прийому.
5️⃣ вересня статус електронної заяви повинен змінитися на «Включено до наказу».
У вступників, які 2️⃣7️⃣ серпня не отримали рекомендації на бюджет, заяви залишаються зі статусом «Допущено до конкурсу» і автоматично беруть участь у конкурсі для вступу на контракт. Такі вступники повинні виконати вимоги до зарахування до 1️⃣1️⃣ вересня 2020 року.