Про фестиваль ”Нове українське кіно” і бібліотеки

05.03.2019 | 20:06

Як повідомляє Українська бібліотечна асоціація:  Бібліотекам пропонують приєднатися до фестивалю ”Нове українське кіно”. У березні та квітні 2019 р.бібліотеки можуть приєднатися до показів першого кіноклубного фестивалю ”Нове українське кіно”, який проводиться Артхус Трафік за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Бібліотеки також можете провести фестивальні покази кращих сучасних українських фільмів з 1 березня по 30 квітня, за умови безкоштовних показів для глядачів.

До програми фестивалю увійшли 7 стрічок:
– Сатирична драма «Донбас» Сергія Лозниці, яка була вперше представлена в рамках програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де отримала премію за режисуру.
– «Гірська жінка: на війні» – драма спільного виробництва України, Франції та Ісландії від режисера Бенедикта Ерлінгссона.
– Гостросоціальна комедія «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової – перший повнометражний фільм режисерки, яка раніше працювала над короткометражним стрічками та створювала кліпи для таких виконавців як Pianoбой і Скрябін.
– Воєнна драма «Іній» – стрічка спільного виробництва України, Литви, Франції та Польщі, присвячена подіям на Сході України. Одну з головних ролей у фільмі виконала французька акторка Ванесса Параді.
– Містична драма «Брама» – фільм Володимира Тихого, який був вперше представлений у рамках Талліннського кінофестивалю «Темні ночі».
– Драма «Коли падають дерева» – повнометражний дебют режисерки та сценаристки Марисі Нікітюк, який було вперше показано в рамках конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського кінофестивалю.
– А також мелодрама «Стрімголов» Марини Степанської, прем’єра якої відбулася в рамках конкурсної програми 52-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Провести покази своєму місті можуть всі охочі – до співпраці запрошено кураторів кіноклубів та бібліотекарів. Для цього потрібно лише залишити заявку на сайті Всеукраїнської мережі кіноклубів – http://kinoklub.org.ua/ , або написати організаторам проекту на odessa@arthousetraffic.com.

Повна інформація про фестиваль – http://kinoklub.org.ua/ua/festivals/new-ukrainian-film/