Онлайн-платформа неформальної освіти в Україні запрошує взяти участь у січневих майстер-класах, тренінгах, конкурсах

03.01.2019 | 13:51

 Школа Толерантності з питань гендерної рівності

Дедлайн подачі заявки: 15.01.2019 року

Дата проведення заходу: 25.01.2019 – 27.01.2019 року

Організатори: Благодійний фонд «Гендер Зед»

Школа розрахована на діючих журналістів та журналісток, а також студентів та студенток відповідних факультетів старших курсів вищих навчальних закладів. Експерти та експертки розкажуть усе важливе, що стосується теми гендерної рівності. Медіаекспертка попрацює над відпрацюванням навичок роботи з матеріалами на тему гендерної рівності.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням:  https://learnlifelong.net/events/1729

 

 Конкурс спільних українсько-німецьких науково-дослідницьких проектів (для реалізації у 2019-2020) рр.

Дедлайн подачі заявки: 14 березня

Організатори:  Міністерство освіти і науки України та Федеральне Міністерство освіти та наукових досліджень Федеративної Республіки Німеччина.

Метою конкурсу є сприяння встановленню та розвитку якісного науково-технологічного співробітництва між науковцями обох країн.

До участі у конкурсі приймаються проектні пропозиції відповідно до таких пріоритетних напрямків: біотехнології; технології ефективного використання ресурсів та енергії, сталі екологічно чисті технології; наукові дослідження в сфері охорони здоров’я та медичні технології; інформаційні та комунікаційні технології; нові матеріали та технології виробництва.

До участі запрошуються науковці закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та підприємств.

Детальніше за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/news/ogolosheno-konkurs-ukrayinsko-nimeckih-naukovo-doslidnih-proektiv-na-2019-2020-roki

 

Open Data Campus. Бізнес

Дедлайн подачі заявки: 14.01.2019 року

Дата проведення заходу: 19.01.–20.01.2019 року

Кемп – це два насичених дні, під час яких ви навчитесь працювати з важливими для бізнесу даними, познайомитесь з однодумцями, і у командах напрацюєте ідеї послуг, що знімуть підприємцям головну біль. Від перевірки контрагентів до закупівель та юридичного супроводу. Допоможуть у роботі фахівці та API Opendatabot, ProZorro.Продажі, Суд на долоні, дані реєстру юридичних осіб та ФОПів, інспекційних перевірок, реєстру великих платників податків та не тільки.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням: https://www.facebook.com/events/330004524458177/

 

Навчальна програма «Школа 3.0. Об’єднані громади»

Дедлайн подачі заявки: 1.01.2019 року

Організатори: ГО «Про.Світ»

Спеціальна програма Школа 3.0. Об’єднані громади орієнтована на розвиток автономії шкіл та їх організаційної культури. Мета п’ятимісячної програми – розвиток освіти у громаді через ефективну, прозору та довірливу взаємодію між органом управління освітою ОТГ та школами, а також всередині шкіл між усіма учасниками освітнього процесу.

Участь у програмі – це професійний менторський супровід, допомога в розробці та реалізації стратегії розвитку освіти, формування дієвого освітнього сектору в ОТГ та налагодження ефективної комунікації між усіма учасниками освітнього процесу в ОТГ.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше  за посиланням:  http://www.prosvitcenter.org/uk/mentory-programy-shkola-3-0/

 

Локальний тренінг проекту «Active Citizens» за програмою «British Council» (Маріуполь)

Дедлайн подачі заявки: 10.01.2019 року

Дата проведення: 18-20.01. 2019 року

Організатори: Проект «Active Citizens»

Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що приятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням:  https://learnlifelong.net/e/events/1727

 

Гарвардський онлайн-курс з основ програмування

Організатори: Prometheus

На популярній освітній платформі Prometheus стартувала реєстрація на безкоштовний курс CS50 Гарвардського університету – «Основи програмування». Найновіша версія легендарного курсу вперше буде супроводжуватися професійним українським перекладом, а тематика лекцій охопить широке коло питань, починаючи з алгоритмічного мислення і закінчуючи основами C, Python та JavaScript. Він складається з відеолекцій викладачів Гарварду та інтерактивних практичних завдань, що дозволяють закріпити отримані знання.

Цільова аудиторія курсу – всі, хто хоче вивчити основи програмування, попередній технічний досвід необов’язковий.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше  за посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+CS50+2019_T1/about

 

Тренінг «Антибот»: як викривати інформаційні маніпуляції?

Дедлайн подачі заявки: 27.12.2018 року

Дата проведення заходу: 15.01.2019 – 17.01.2010 року

Організатори: ГО “Інтерньюз-Україна”

Тренінг буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.  До участі запрошуються журналісти національних та регіональних ЗМІ, а також аналітиків, які займаються темами інформаційних протистоянь.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням: https://learnlifelong.net/events/1726

 

IX Всеукраїнська зимова правнича школа

Дедлайн подачі заявки: 27.01.2019

Дата проведення заходу: 05 – 10.02. 2019 року

Організатори: Інститут політико-правових та релігійних досліджень

Метою Школи є формування нової української юридичної еліти, підвищення професійного рівня, самореалізація наукового, творчого, організаційного потенціалу молоді, створення умов для організованого дозвілля та спілкування молодих людей, налагодження співпраці між юридичними студентськими організаціями.

Для участі у школі запрошуються студенти-правники, молоді юристи, адвокати, молоді науковці та громадські діячі.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням: https://learnlifelong.net/events/1728

 

Майстерня Молодіжної Демократії для активних громадян з Луганської області

Дедлайн подачі заявки: 13.01.2019

Дата проведення заходу: 27 – 31.01. 2019 року

Організатори: ГО “Молодіжна організація “СТАН”

Учасники заходу отримають можливість на практиці ознайомитись з різними формами та методами впливу молоді на життя своїх громад та залучення молоді до процесу розробки та ухвалення рішень. Своїм досвідом поділяються громадські діячі та активістки зі всієї України, які впливають на громаду та формують її.

Також учасники детальніше дізнаються про державні та міжнародні молодіжні програмами, отримають консультації від фахівців про можливості навчання в кращих ВНЗ України та за кордоном. Також молодь відвідає органи місцевого самоврядування, громадські організації та молодіжні центри для вивчення їх впливу на життя громади.

Форма участі: безкоштовна

Детальніше за посиланням: https://learnlifelong.net/events/1730

за матеріалом Відділ Інформаційного Забезпечення ЛНУ ім. І.Франка

джерело