Однодумці хореографічного мистецтва у час професійного спілкування

11.10.2021 | 21:03

Співпраця кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка із Львівським інститутом післядипломної педагогічної освіти успішно продовжується і розвивається, адже діалог мовою мистецтва лише вдосконалює майстерність кожного і дозволяє проаналізувати свою і побачити чужу майстерність.

Науково-педагогічні працівники кафедри плідно співпрацюють з курсантами – хореографами Львівського інституту післядипломної педагогічної освіти, які проходять свій черговий вишкіл підвищення кваліфікації.

Це є хорошою нагодою поспілкуватися мовою професіоналів, оскільки Кафедра за понад 10 років своєї діяльності змогла акумулювати хороший теоретичний досвід, наукові дослідження і практичну досконалість у роботі зі здобувачами вищої освіти спеціальності 024 “Хореографія” – майбутніми фахівцями у царині танцю.

Обмін досвідом через показові практичні відкриті уроки, теоретичний виклад матеріалу дозволяють не тільки виконати вимоги програми професійного підвищення кваліфікації а й побачити педагогічні методики і технології сучасного виконавства.

Відкрите заняття в системі ZOOM однак через практичне заняття “на живо” продемонструвала курсантам ЛОІППО викладач кафедри Юлія Безпаленко. Були показані особливості організації заняття з класичного танцю. вказано на основні акценти під час роботи біля станка і на середині залу, послідовність вправ і їх вплив на формування постави тіла хореографів. Педагог приділила увагу кожному студенту, доторкнувшись і вказавши на помилки чи зауваги. Тим самим викладач вказала на необхідність керівників колективів активно проводити заняття, підійшовши до кожного, а не сидіти на кріслі протягом всієї репетиції, що інколи трапляється серед педагогів.

Спілкування, обмін думками, реакція на побачене, свіжа думка і натхнення на подальшу роботу – ось позитивний результат професійної співпраці Кафедри режисури та хореографії з іншими фаховими закладами вищої освіти чи післядипломної освіти.

Допис О.Кузика. ZOOM запис не відобразив усіх 20 учасників