Нова угода про міжнародну співпрацю факультету культури і мистецтв

17.10.2022 | 16:24

В рамках Днів Університету, 8 жовтня 2022 р. у м. Лодзь (Польща) було підписано угоду про співпрацю поміж факультетом культури і мистецтв ЛНУ імені Івана Франка та театром CHOREA. Угоду підписали мистецький керівник театру Томаш Родович та в.о.декана факультету культури і мистецтв проф. Майя Гарбузюк.
Це вже третя з числа підписана угода – на відміну від двох перших, короткотривалих, пов’язаних зі спільними польсько-українськими проєктами, цей документ передбачає співпрацю упродовж наступних 5 років.

Театр CHOREA – добре знаний у Польщі та за її межами колектив, що сповідує студійні засади, є сучасним, відкритим до найрізноманітніших проєктів та водночас досвідчений та вшанований чисельними нагородами колектив.

Театр працює над створенням вистав у синтетичних – драматично-вокально-пластичних – жанрах, над перфоративними роботами, а також значне місце приділяє театральній педагогіці, роботі засобами театру з дітьми.

Сьогодні театр, чия садиба розташована на тиреторії ревіталізованого об’єкту Fabryka sztuki (Лодзь, вул. Тименєцького, 6) відкритий для тимчасово переміщених осіб з України. На території цього закладу культури виділено окрему велику залу для занять з дітьми із українських сімей. В одному з приміщень розгорнуто фотовиставку, де моделями послужили українські матері з дітьми, що сьогодні перебувають у м. Лодзь.

Будемо сподіватися, що підписана угода посприяє ще активнішій міжнародній мистецькій та освітній комунікації, стане важливою складовою вдосконалення факультетських баз практик, освітніх програм, допоможе нашим студентам та викладачам краще пізнати світ культури наших найближчих та найпотужніших у своїй підтримці України сусідів!