Ніна Бічуя у проекті “Зустрічі на Валовій”

11.04.2017 | 20:39

У вівторок 11 квітня 2017 року на факультеті культури і мистецтв у рамках проекту  “Зустрічі на Валовій” відбулась особлива творча комунікація – розмова із українською письменницею, літературним редактором театрознавчого журналу “Просценіум” Ніною Бічуєю.

Довірливо-теплу інтонацію зустрічі творили видавці творів письменниці – Ірина Лонкевич (видавництво «Срібне слово») та Василь Габор (видавництво «Піраміда»).

Представила гостю та її супутників автор проекту, заступник декана факультету культури і мистецтв Галина Бень.

Таємниці літературної творчої майстерності та сценічного мистецтва у ракурсі заломлення променів письменницької зорі, творення образів у текстах і в реальному житті, міфологія  інтуїтивного мислення у літературному подиху міста стали перипетіями цікавої та невимушеної розмови учасників “Зустрічей”.

Професор Богдан Козак поділився спогадами про літературно-театральні перехресні стежки періоду творення кафедри театрознавства та акторської майстерності, становлення факультету культури і мистецтв.

Учасники мистецького діалогу у слові Ніни Бічуї та її колег-промовців  відчули високе світло естетично довершеного тексту, поринули у гармонію стилю і образу, побачили за лаштунками літературного процесу найважливіше – Людину.