Мистецький проект FOSA 2023 (м. Варшава) за участі студентів хореографів

28.02.2023 | 06:27

Мистецький проект FOSA 2023 (м. Варшава) за участі студентів хореографів

На запрошення Столичного культурно-освітнього центру у Варшаві здобувачі вищої освіти кафедри режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом асистента/аспіранта кафедри Лань О. Бспільно з вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості Залізничного району м. Львова взяли участь у мистецькому проекті FOSA 2023: Святкові відкриті мистецькі зустрічі дітей та молоді. Проект реалізовувався в рамках варшавської акції «Зима в місті» 11-24 лютого 2023 року.

Учасниками стали молодь віком від 14 до 19 років серед яких були студенти кафедри режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, а саме: Ірина Ралько, Уляна Билявська, Катерина Бараняк (КМХ-11), Ірина Насткевич (КМХ-21), Марія Дишлюк (КМХ-31). Адже вони є учасниками народного колективу Модерн-балет та школа-студія сучасного танцю «Акверіас» під керівництвом випускниці кафедри Ксенії Мосесової та заслуженого діяча естрадного мистецтва України Оксани Лань, викладача кафедри.

Молоді люди спільно з варшавською молоддю, брали участь у театральних, музичних, вокальних та хореографічних майстер-класах, в акторських імпровізаціях та записах у професійній студії звукозапису. Майстер-класи проходили у театральних залах і студіях Столичного культурно-освітнього центру у Варшаві.

Метою проекту FOSA 2023 була підготовка мюзиклу «Пінокіо» під керівництвом режисера Цезарія Домагали та викладачів, який було представлено 23 лютого 2023 року двома виставами на сцені Варшавського музичного театру для 1000 юних глядачів, учасників варшавської акції «Зима в місті».

Організатори та спонсори творчого проекту: Дитячий фонд ООН- UNICEF, Адміністрація м. Варшава, Столичний культурно-освітній центр – SCEK, за участі ГО «Академія освітніх ініціатив» (Україна).