Майстерня Наталії Половинки. Традиція співу: Блакитна Троя

26.01.2019 | 16:43

ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ! Унікальна школа Наталії Половинки на базі вищої музичної освіти Львівської Національної Музичної Академії імені М.В. Лисенка!
Наталія Половинка – українська співачка, актриса, режисер, педагог, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Навчалась у Львівській консерваторії. Стажувалась у центрі Єжи Гротовського.
Із кінця 80-тих актриса та музичний керівник театру ім. Леся Курбаса у Львові. У 2001 році заснувала міжнародний мистецький центр “Майстерня пісні”. Із 2008 року – солістка та педагог Державної академічної хорової капели хлопчиків та юнаків “Дударик”.
Створивши оригінальну методологію роботи з голосом, Наталія Половинка веде майстерні голосу та співу в Колумбійському, Пенсільванському університеті США, Єльському університеті у Великобратинії. Також працює педагогом студії “Ательє” Міжнародного інституту Єжи Гротовського в Польщі.
У 2010 році створила Львівський театральний художньо – дослідницький та освітній центр “Слово і голоС”. Є його художнім керівником та актрисою.
Знялася у декількох художніх фільмах, зокрема за головну роль у стрічці Вікторії Трофіменко “Брати. Остання сповідь» отримала Приз «Краща жіноча роль» ММКФ.

Львівська Національна Музична Академія ім. Миколи Лисенка в цьому році створює КУРС ТРАДИЦІЙНОГО СПІВУ! Керівник , викладач – Наталія Половинка.
Майстерня “Традиція співу” є підготовкою до вступу абітурієнтів нового курсу ЛНМА, а також кастингом учасників проекту “Блакитна Троя”.
4 сесії Майстерні (січень-червень), що відбудуться у ЛНМА та в ТЦ “Слово і голоС”, збудовані на основі українського романсу-народної пісні-духовного напіву.
Майстерня працюватиме:
– з рідною мовою-мовленням,
– з голосом та співом,
– з акторськими навичками.
Унікальність цієї Майстерні – в тому, що вона знімає поділ на духовне, культурне, персональне людське, і відновлює “єдиноє” (Сковорода) – цілу людину.
Майстерня служить відкриттю покликання кожної людини через її унікальний голос .

СЕСІЯ ПЕРША.
«УКРАЇНСЬКИЙ РОМАНС”.
“ми можемо дозволити собі тихе спокійне вглядання в рідне джерело. Сім днів по сім годин будуть присвячені саме цьому. Ця незвично неспішна праця з українським романсом дасть несподівано дорогі плоди. Вона подарує нам самих себе” Н. Половинка
/
Інтенсивна праця протягом 7-ми днів з 11.00 до 19.00. Для працюючих – можемо змінювати графік. Робочий день вміщає: тренінг-ритуал, роботу з текстом, роботу з піснею-романсом, рефлексію. Працюємо як з матеріалом, який приносять учасники (пісня, романс) так і на вибір лідера.

Для роботи мати: хлопцям – вільний робочий одяг, дівчатам – довгі вільні, бажано однотонні спідниці, займаємося босі, хто не може – мати шкарпетки.
Оплата за участь в майстерні – індивідуальна. Можлива участь часткова. З питаннями звертайтеся до @Наталія Половинка на фейсбук.
Майстерня відбере акторів до проекту БЛАКИТНА ТРОЯ.
//
БЛАКИТНА ТРОЯ:
спільний проект Театрального Центру “Слово і голоС” та Міжнародної Театральної Обсерваторії

ШЕВЧЕНКО – ФРАНКО – УКРАЇНКА – СТУС
світ Великих Аутсайдерів
чужинців сучасної цивілізації
тих хто єднав
і дотепер єднає навік
Землю
блакитна кров аристократія Духу

Хто відважується чути
вільний живий віщий їх голос
в подиху ЯКОСТІ
мови розуму і образу
художньої дії
осмислених в театрі?

Не ставити не грати не підміняти
не прогинати під здичавіле своє розуміння
покинути межі заляканого і вболілого
національного містечкового і відчуженого

Хто відважується пізнавати
їх гарячу любов до СВІТУ і МИРУ
до вільної ЛЮДИНИ
і – зустріти себе вільним?

АРХЕОЛОГІЯ СУТІ
В ПРИВАТНОМУ
АРЕОПАЗІ ТЕАТРУ
ГРЯДУЩА БЛАКИТНА ТРОЯ
//

Завдання створюваного КУРСУ ТРАДИЦІЙНОГО СПІВУ
та підготовки до нього – Майстерні “Традиція співу: Блакитна Троя”:

– повернути українській культурі її найглибше знання про себе, любов і пам’ять себе як роду, через джерело рідної культури, явлене в традиційній пісні;
– через українську традиційну пісню у всіх її жанрах, збагатити виконавську школу сучасного співака і світову музичну палітру;
– виховати співака нового покоління, який духовно і професійно продовжує унікальну традицію своєї землі і усвідомлює її місце і значення в контексті світової музики;
– відновити в українській культурі перерване духовне Передання – в безкінечності змісту і знання роду, багатстві тембрів, глибині поезії, які несе українська традиційна пісня. Професійне стояння в своєму джерелі і одночасно на світовій сцені – яке вирізняло Соломію Крушельницьку, Івана Козловського, Анатолія Солов’яненка – кличе нас діяти, особливо в час відстоювання своєї держави як свого імені і обличчя в цій війні.
/
За детальнішою інформацією звертайтесь до Наталія Половинка та Слово і голоС на фейсбук.