Київські бібліотеки перетворюють на сучасні бібліохаби

29.11.2019 | 11:29

За повідомленням “Вечірній Київ” 

“-Ми перетворюємо столичні бібліотеки на сучасні бібліохаби, – розповідає мер столиці Віталій Кличко. – До кінця року в тестовому режимі відкриємо ще дві сучасних бібліотеки: “Свічадо” в Святошинському районі і бібліотеку для дітей №115 в Деснянському районі. До речі, остання – найбільша за площею бібліотека в столиці. Там буде навіть літній майданчик для читання книг.

Віталій Кличко нагадав: «Протягом останніх двох років відкрили три таких бібліотечних простори. Це: Центральна бібліотека ім. Тараса Шевченка для дітей на проспекті Перемоги, бібліотека для дітей в Подільському районі на вулиці Межигірській і Центральна районна бібліотека ім. Тичини в Дніпровському районі».

Кличко зауважив, що головна відмінність сучасних бібліотек від закладів радянської системи – тут цікаво та затишно, є доступ до Wi-fi, комп’ютери, якими можна користуватися безкоштовно. В бібліохабах створюють конференц-зали, зони для відпочинку, дитячі зони, аби кияни могли з користю проводити своє дозвілля.

А у бібліотеці імені Тичини є й інклюзивні елементи для людей з порушеннями зору. Цей бібліохаб має два спеціальних комп’ютера, на яких можна збільшити шрифт для читання книг.”

детальніше…

Джерело