Коронавірус: запобіжні заходи для учасників проєктів Еразмус+

13.03.2020 | 17:36

12 березня 2020 року в Україні запроваджено тритижневий карантин для усіх закладів освіти.
Національний Еразмус+ офісу в Україні рекомендує всім закладам вищої освіти та іншим організаціям, що реалізують проєкти, повідомити про таку ситуацію всім координаторам і партнерам проєктів. Важливо обговорити з партнерами можливість перевести у формат відеоконференцій, чи інший формат Інтернет-зв’язку де це є доцільно і можливо.
Якщо квитки на відрядження вже придбано, а візити відмінено, то важливо повідомити координатора про неможливість участі, описати витрати вже понесені, надати підтверджуючі документи (квитанція, квиток, чек, виписка з рахунку тощо) та отримати підтвердження координатора, як виняток, покрити такі витрати через обставини непереборної сили (Force Major Circumstances).

Через спалах епідемії коронавірусу у світі та з метою уникнення захворювань в межах проведення заходів чи під час навчальних візитів проєктів Еразмус+, рекомендуємо терміново уточнити з партнерами щодо ситуації у відповідній країні та перевірити чи не планується скасування/перенесення заходів та візитів. Про скасування/перенесення заходів та візитів, обов’язково поінформувати координаторів проєктів.

Деталі про ключові рекомендації про заходи безпеки і не тільки за посиланням.

Ivan Franko National University of Lviv – International Office