Івану Уривському присвоїли державну премію імені Леся Курбаса

13.02.2019 | 18:29

Як повідомило Міністерство культури України:

За результатами таємного голосування Комітетом з присудження премії імені Леся Курбаса прийнято рішення присудити премію у 2019 році режисеру Одеського академічного українського музично-драматичного театру імені В. Василька Уривському Івану Сергійовичу за постановку вистави «Перехресні стежки» І. Я. Франка у Львівському академічному молодіжному театрі імені Леся Курбаса та присвоїти звання лауреата премії імені Леся Курбаса.

http://mincult.kmu.gov.ua/img/publishing/245455084/image006.jpg

 

У 2018 році молодого режисера Івана Уривського визначено володарем гранту Президента України в галузі театрального мистецтва для здійснення творчого проекту «Перехресні стежки» на базі Львівського академічного молодіжного театру імені Леся Курбаса (розпорядження Президента України від 13 липня 2018 року № 104 «Про призначення грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів»).

 

Режисер-постановник Уривський Іван Сергійович народився 9 березня 1990 року у м. Кривий Ріг, закінчив Київський національний університет культури і мистецтв (майстерня Ніни Гусакової). Студентом 5 курсу Іван Уривський поставив «Тіні забутих предків» М. Коцюбинського. Це стало першою режисерською роботою в Одеському українському академічному музично-драматичному театрі імені В. Василька, де він зараз працює. Сьогодні всі роботи молодого режисера в українському театрі мають великий успіх у глядачів і високо оцінені театральними експертами і критиками: вистава «Дядя Ваня» визнана кращим режисерським дебютом Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» у 2015 році; режисерська робота «Украдене щастя» за мотивами класичної п’єси Івана Франка відзначена премією «Дзеркало сцени»; у 2016 році Іван Уривський увійшов до числа переможців міського конкурсу «Прем’єри сезону», де була відзначена його вистава «Тіні забутих предків» М. Коцюбинського.

Персональний склад комітету з присудження премії імені Леся Курбаса, затвердженого наказом Міністерства культури України від 27.10.2017 № 1110

http://mincult.kmu.gov.ua/img/publishing/245455083/image004.jpg

1. Безгін Олексій Ігорович – голова Комітету  
2. Корнієнко Владислав Вікторович – заступник голови Комітету  
3. Васильєв Сергій Геннадійович  
4. Вергеліс Олег Анатолійович  
5. Владимирова Наталія Вікторівна  
6. Книга Олександр Андрійович  
7. Котеленець Марина Василівна  
8. Максименко Світлана Михайлівна