Ірина Сокіл – Вагнерівський стипендіат

08.06.2016 | 12:54

 Львівське Товариство Ріхарда Вагнера вже понад 20 років має добру традицію    щорічні дарунки (Вагнерівські стипендії) для талановитої активної мистецької молоді. Десятки  молодих талановитих музикантів, митців різних вузів Львова та  інших міст  мали приємність стати Вагнерівськими стипендіатами та відвідати унікальний центр Вагнерівського оперного мистецтва в Німеччині – м.Байройт.

Леся Криворучко-Котюк, засновник та незмінний президент  громадського  Товариства  Ріхарда  Вагнера у Львові – нещодавно порадувала таким дарунком   факультет культури і мистецтв Львівського  національного університету імені Івана Франка.   Щасливою стипендіаткою стала студентка групи КММ-11 Ірина Сокіл –  активна учасниця Львівського Вагнерівського товариства. В теплій атмосфері творчого виступу  хорових колективів факультету президент розповіла про діяльність  Львівського Товариства Ріхарда Вагнера, яке з часу заснування у 1993 році і донині є Членом Міжнародної Асоціації Вагнерівських товариств. Це потужний громадський музичний  рух у світі, в складі цієї Асоціації –  понад дві сотні Вагнерівських товариств. Вони й підтримують  стипендіальний фонд, заснований самим геніальним композитором Ріхардом Вагнером з метою залучати юні таланти до високого мистецтва.

Щороку в серпні понад 250 стипендіатів з усіх п’яти  континентів  прибувають в мальовниче німецьке містечко Байройт – мекку Вагнерівського оперного мистецтва. В унікальному театрі, заснованому генієм Оперної музики Ріхардом Вагнером, вони мають змогу пережити незабутні оперні постановки та почути найкращих музикантів світу, поспілкуватися з творчою молоддю з багатьох країн, відвідати ряд музеїв, екскурсій, виступити в концерті, знайти  цікавих друзів, отримати нові імпульси для зростання на особистому  мистецькому  шляху.

Вітаємо!

WP_20160601_13_28_23_Pro WP_20160601_13_27_15_Pro