Фестиваль «Meditarraneo. Дні Хорватської культури»

28.04.2015 | 20:41

Упродовж трьох днів, з 1 до 3 травня 2015 року, у Львові проходитиме фестиваль «Meditarraneo. Дні Хорватської культури», який знайомитиме львів’ян і гостей міста з мистецтвом, культурою, національною кухнею, музикою, кіно та туристичним потенціалом Хорватії.

До участі у фестивалі запрошено близько 30 хорватських митців, серед якиххудожники, письменники та музиканти, зокрема гурт «Tovarećа mužikа» й мистецькі колективи ЛНУ ім. Івана Франка.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 1 травня о 19.00 на майданчику Музею ідей. Цього дня в  галереї Музею ідей відкриється одразу 3 виставкискульптури з оливкового дерева Вінка Каймака, фотографії Задарської жупанії (група фотографів) і графіка Маріани Якеліч.

У неділю, 3 травня 2015 рокуна літньому майданчику біля Музею ідей о 19:00 відбудеться вечір хорватської пісні, під час якого прозвучать  хорватські народні пісні у виконанні Народної чоловічої хорової капели «Прометей», Народної капели бандуристок «Зоряниця», хору Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» ЛНУ ім. Івана Франка.

За  інформацією  Львівської  міської  ради, galnet.org і lnu.edu.ua

Програма фестивалю: galnet.org/news/286525-lvivyan-poznajomlyat-z-horvatskoyu-kulturoyu