Бібліотеки стануть першими хабами проєкту «Дія. Цифрова освіта»

11.01.2020 | 14:54

За повідомленням ula.org.ua 11 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України та ВГО Українська бібліотечна асоціація оголосили про початок співпраці. Меморандум про співпрацю підписали заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан і президентка Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй.

c IG7DxQ

Міністерство цифрової трансформації та Українська бібліотечна асоціація спільно сприятимуть розвитку цифрової грамотності. Зокрема, близько 6 000 бібліотек по всій країні долучаться до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!» та популяризуватимуть інформацію про проєкт «Дія. Цифрова освіта», мета якого навчити цифровій грамотності 6 мільйонів українців за три роки. Інформаційно-рекламні матеріали вже надіслані ОУНБ для розповсюдження серед бібліотек області, що мають доступ до Інтернету.

Також ці бібліотеки стануть першими хабами проєкту «Дія. Цифрова освіта» і нададуть всім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. Платформа запуститься 21 січня 2020 року і буде доступною за посиланням.

Проєкт втілюється за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Джерело