Новини

Міжнародна науково-практична конференція “UCRAINA LIBERTATEM. ТРАНСФОРМАЦІЯ ГУМАНІТАРНОЇ СФЕРИ ТА КУЛЬТУРНОГО ПРОСТОРУ ПІД ВПЛИВОМ ВІЙНИ”

04.07.2024 | 12:15

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!
Запрошуємо вас до участі у роботі Міжнародної науково-практичної конференції “UCRAINA LIBERTATEM. ТРАНСФОРМАЦІЯ ГУМАНІТАРНОЇ СФЕРИ ТА КУЛЬТУРНОГО ПРОСТОРУ ПІД ВПЛИВОМ ВІЙНИ”.
Конференція відбудеться 1–2 листопада 2024 року.
Тематичні напрями дискусії:

Ціннісні трансформації антропоцентричного світу та відображення теми гуманізму і захисту людяності в сучасній міжнародній гуманітаристиці.
Герменевтика війни як суспільно-політичного чинника, гібридність форм впливу на суспільні процеси, міжнародне значення української боротьби та цінність миру.
Історична спадкоємність у збереженні й трансляції українських культурних традицій.
Наратив героїзму, боротьби, стійкості та захисту державності в українському театрі та кінематографі.
Художньо-образне осмислення тематики...

Читати »

Захист дисертаційного дослідження із спеціальності 024 Хореографія Лань Оксани Богданівни

27.06.2024 | 17:43

Захист дисертаційного дослідження із спеціальності 024 Хореографія Лань Оксани Богданівни
 
27 червня2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся захист дисертації Лань Оксани Богданівни тема: “Режисура одноактної хореографічної вистави: теоретично- практичний аспект” на ступінь доктора філософії з галузі знань 02 “Культура і мистецтво” за спеціалізацією 024 “Хореографія”.
Науковий керівник /Гарбузюк М.В. доктор мистецтвознавства/, Циганик Мирослава Іванівна кандидат філологічних наук, доцент, декан факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.
Голова ради: Берест Роман Ярославович – доктор історичних наук, професор...

Читати »