Хореографічна вистава “Кохання крізь віки”

15.05.2015 | 00:37

У понеділок 18 травня 2015 року о 20.00 у Львівському історичному музеї (“Кам’яниця Корнякта”, пл. Ринок, 6, “Італійське подвір’я”) у виконанні студентів ЛДУКіМ та студентів кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться показ хореографічної вистави “Кохання крізь віки”, побудованої на основі історико-побутових танців.

“Кохання крізь віки”

Вистава за авторським лібретто
Хореограф-постановник – Ксенія Рихальська

Будемо раді вас бачити і помандруємо разом крізь віки!

Вхід вільний

2Tlian-LS-4

Довідка: Однією з найвизначніших пам’яток цивільної ренесансної архітектури ХVІ ст. в Україні є кам’яниця Корнякта на пл. Ринок, 6 у Львові. Творець будинку архітектор Петро Барбон, італієць за походженням, поєднав у ньому форми італійського ренесансу з місцевими старовинними традиціями будівництва.
В будинку є прекрасне просторе внутрішнє подвір’я в стилі італійського Ренесансу з триярусними відкритими галереями, що чарують ритмом аркад, спертих на колонах тосканського ордеру. Вражає гармонійність пропорцій подвір’я. Масивні, легко опуклої форми колони першого поверху замінюються на наступних поверхах стрункішими і більш граційними колонами, які на третьому поверсі завершуються іонічними капітелями.
У подвір’ї зберігається дзвін, відлитий у Львові (1586 р.); рештки „стовпа ганьби“, встановленого у Львові на пл. Ринок, наприкінці ХVІ ст. та реконструкція „стовпа“, виконана у 1973 р., скульптура лева – символу давнього Львова, витесаного з каменю наприкінці ХVІ ст. Подвір’я має прекрасну акустику. Тут проводять концерти камерної музики, знімають фільми.
Це одне з найулюбленіших місць відпочинку львів’ян та гостей міста.

За матеріалом www.lhm.lviv.ua